GRILLA FÖR ALLT I VÄRLDEN!

När du grillar kyckling mår vår gemensamma värld bättre genom den mindre påverkan som kyckling har på miljö och klimat. Dessutom är det nyttigt med kyckling. Men det ska vara gott också, det är ju därför vi grillar. Vi har gjort allt vi kan för att det ska gå snabbt och enkelt, med goda marinader och färdig glaze att pensla på.

Svensk Fågel
Nyhet

MED “RAKT NER PÅ GRILLEN” SKAPAR
DU ENKELT DIN BÄSTA GRILLFEST!

Svensk Fågel
Grillbuffe

- Guldfågelns Grillrecept -

VÅR GODA KYCKLINGBURGARE

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
1 frp Guldfågeln Kycklingburgare
4 hamburgerbröd
1⁄2 finstrimlat isbergssalladshuvud
2 rivna morötter
1⁄2 strimlad rödlök
8 gurkskivor
3 dl grovt hackad koriander
1 skivad chili
1 dl majonnäs
1 msk japansk soja

ÄTTIKSLAG:
1⁄2 dl ättika
1⁄2 dl socker
1 dl Vatten

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att koka samman ingredienserna till ättikslagen och låt svalna. Blanda ättikslagen och morötterna. Blanda ihop majonnäsen och sojan. Grilla kycklingburgarna färdiga. Rosta bröden och sprid sojamajonnäsen på undersidan av locken. Lägg på burgaren och isbergssallad, morot, rödlök, gurka, koriander och chili och servera.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

SÖTPOTATISSALLAD MED APELSINVINÄGRETTA

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
800 g sötpotatis
150 g haricot verts
En färsk chorizo
Saft och filéer av en apelsin
1⁄2 dl sherryvinäger
1 dl olivolja
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad salladslök

GÖR SÅ HÄR:
Koka potatisen färdig i saltat vatten ca 30 min, känn efter med en sticka. Koka haricot verts ca 2-3 minuter, skölj med kallt vatten för att avstanna kokning. Töm färsblandningen ur chorizon och stek till en krispig färs. Vispa en vinägrett av oljan, apelsinsaft och vinägern och smaka av med salt. Skala och skär 3 x 3 cm stora kuber av sötpotatisen och lägg i en skål. Blanda ner haricot verts, apelsin- filéer och salladslök. Häll över apelsinvinägretten och garnera med chorizon och gräslöken.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

CORN BREAD

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
150 g smör
1 dl socker
2 ägg
2 1⁄2 dl filmjölk
1 tsk bakpulver
2 1⁄2 dl vetemjöl
2 1⁄2 dl majsmjöl
1 tsk salt

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form ca 20x20 cm. Smält smöret i en kastrull och vispa ner sockret. Blanda lmjölken och bakpulvret. Låt smöret svalna något och vispa sedan ner äggen och lblandningen. Rör ner majs- och vetemjöl tillsammans med saltet och vispa till en jämn och luftig smet. Grädda i den smorda formen i 30-35 min.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

COLESLAW

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
6 dl riven vitkål
3 dl riven morot
1 dl majonnäs
1⁄2 dl creme fraiche
1 lime, juice och zest
1 vitlök, finhackad
1 dl finhackad koriander
1 chili, finhackad
1 dl sweet chili-sås

GÖR SÅ HÄR:
Rör samman majonnäs, creme fraiche, lime, vitlök, chili och sweet chili i en stor skål. Vänd ner vitkålen och moroten. Strö över hackad koriander och servera.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

SWEET CORN MAC ’N’ CHEESE

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
4 dl makaroner
1 nypa riven muskotnöt
3 msk smör
4 dl riven cheddar
3 msk vetemjöl
2 dl majs
5 dl mjölk
1 dl ströbröd

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka makaronerna al dente och skölj dem i kallt vatten för att avstanna kokningen. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt mjölken bitvis och låt koka upp under fortsatt vispning till krämig konsistens. Smaka av med muskot, salt och peppar. Vänd ner makaroner, ost och hälften av majsen i såsen. Häll makaronblandningen i en ca 20x20 cm ugnsfast form. Strö över ströbröd och resten av majsen på makaronblandningen. Gratinera i övre delen av ugnen tills ytan är krispig och gyllenbrun.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

SALLADSKLYFTOR MED BLUE CHEESE-DRESSING OCH BACON

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
2 dl majonnäs
2 dl creme Fraiche
0,5 dl mjölk
200 g blåmögelost
1 huvud isbergssallad
4 skivor bacon

GÖR SÅ HÄR:
Vänd ihop majonnäs och creme fraiche, smula ner osten och tillsätt mjölken till krämig konsistens. Kyl dressingen fram till servering. Stek baconskivorna knapriga, låt svalna och finhacka dem. Ta bort stjälken och skär salladshuvudet i fyra klyftor. Servera salladsklyftorna generöst med dressing och garnera med baconkrispet.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

TOMAT- OCH BÖNSALSA

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
1 burk svarta bönor, sköljda och silade
2 tomater, urkärnade fint tärnade
1⁄2 finhackad rödlök
1 knippe persilja, finhackad
1⁄2 dl olivolja
1 ekologisk citron, juice och zest
1⁄2 dl rostade mandelspån

GÖR SÅ HÄR:
Riv citronskalet med ett zestjärn. Blanda bönor, tomater, rödlök, olivolja, citronzest och juice i en skål och rör om försiktigt. Garnera bönsalsan med persiljan och mandelspånet precis innan servering.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

Grillad kycklinglårfilé med
rostad potatissallad & spetspaprika

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
1 pkt Guldfågeln lårfilé med glaze
Potatis med skal, 3x3 cm i bitar
2 msk olivolja
salt & svartpeppar
1 dl majonnäs
½ dl picklesspad
2 msk dijonsenap
3-4 salladslökar, tunt skivad
½ knippa persilja, grovt hackad
2 stjälkar selleri, tunt skivad
1 dl pickles, grovt hackad
2 stora spetspaprikor

GÖR SÅ HÄR:
Rosta potatisen, vänd i olja i ugn på 225°C tills den fått fin färg, ca 30 min. Salta och peppra. Grilla under tiden kycklingen och spetspaprikan. Pensla glaze på kycklingen vid slutet av grillningen. Var inte rädd att bränna skalet på paprikan svart. Det är lättare att dra av skalet när den är bränd. Blanda samman den rostade potatisen med resten av ingredienserna till salladen och smaka av. Dela spetspaprikan i fyra delar, servera med den nygrillade kycklingen och salladen.

MARINERADE
KYCKLINGLÅRFILÉER


kycklinglårfileer
socialmediadelning

Grillade kycklingfiléer med
bakad minipotatis à la provencale

av Fredrik Eriksson

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
1 pkt Guldfågelns tvådelad kycklingfilé med glaze
8 små potatisar
1 pkt bacon
1 ask haricots verts
1 ask cocktailtomater
1 kruka persilja
1 litet salladshuvud
3 klyftor vitlök
50 g smör

GÖR SÅ HÄR:
Tänd grillen. Baka potatisen i ugnen på 225 grader i ca 40 min beroende på storlek. Skär haricots verts grovt, dela tomaterna, strimla bacon, plocka salladen och hacka persiljan grovt. Blanda smöret med riven eller pressad vitlök, smaksätt med salt och peppar. Knaperstek baconet och häll bort överblivet fett, tillsätt bönorna och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomaterna och låt det bli varmt. Grilla kycklingfiléerna och pensla glaze vid slutet av grilltiden. Ta ut potatisen och skär ett snitt i varje. Slå över baconröran och toppa med vitlöksmör, persilja och lite fräsch sallad. Servera tillsammans med kycklingen.

MARINERADE TVÅDELADE
KYCKLINGFILÉER


majskycklingben
socialmediadelning

Chicken Burger med
fänkålsslaw & chilimayo

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
Tvådelad Kycklingfilé med glaze
4 st stora hamburgerbröd, rostade
2 msk god kapris, sköljd & grovt hackad
2 st avokado, skurna i tjocka skivor
2 stora tomater, skurna i tjocka skivor
1 lök, skalad & skivad

Fänkålsslaw:
2 st små fänkålshuvuden, mycket fint skivade
2-3 salladslökar, fint skivade diagonalt
1 msk majonnäs
1 msk citronjuice
salt & peppar

Chilimayo:
3 msk majonnäs
1 msk chilisås
½ tsk spiskummin

GÖR SÅ HÄR:
Tänd grillen. Förbered alla ingredienser till burgarna, Blanda samman fänkålsslaw och chilimayo. Grilla kycklingen på båda sidorna och avsluta med att pensla på glaze. Bygg snabbt samman ingredienserna till fräscha goda kycklingburgare.

MARINERADE TVÅDELADE
KYCKLINGFILÉER


kycklingfileer
socialmediadelning

Grillad kycklingfilé sandwich med
äppelslaw & mangomayo

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
8 skivor Guldfågeln Grillfilé med glaze
3 msk olivolja
3 msk äppelcidervinäger
2 tsk citronjuice
1 tsk strösocker
3 selleristjälkar, tunt skivade
2 stora gröna äpplen, skurna i tunna stickor
½ fänkålsstånd, tunt skivat
4 blad romansallad
2 mogna avokado, skalade & skivade
4 rejäla skivor surdegsbröd, rostade
2 dl majonnäs
2 msk mangochutney
1 msk het chilisås
smaka av med salt

GÖR SÅ HÄR:
Grilla kycklingskivorna och pensla glaze vid slutet av grillningstiden. Blanda samman ingredienserna till äppelslaw och smaka av. Gör mangomajonnäsen genom att blanda majonnäs, mango chutney och chilisås, smaka av med salt. Rosta brödet och bygg samman mackorna så här, bröd - mayo - sallad - avokado - kyckling - Mayo och sist äppleslaw. Servera med t.ex. lite nyfriterade pommes frites och extra Mayo att dippa i.

MARINERADE TVÅDELADE
KYCKLINGFILÉER


kycklingfileer
socialmediadelning

Grillad Kycklinglårfilé med
lök & vaxbönsallad Dijonaisse

av Fredrik Eriksson

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
1 pkt kycklinglårfilé med glaze
1 knippe färsk lök
1 pkt vaxbönor/gröna bönor
3 msk dijonaisse, eller 2 msk majonnäs, 1 msk crème fraiche och 1 msk grov dijonsenap
Olivolja
Salt
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Tänd grillen och stek kycklinglårfiléerna sakta under huv tills de är klara. Avsluta med att pensla med glaze straxt innan servering. Dela löken och grilla den sakta bredvid kycklingen, pensla med olivolja. Koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 3 min, slå bort vattnet och tillsätt dijonaisse och lök, salta och peppra. Servera salladen ljummen gärna med citron och rostad färskpotatis.

MARINERADE
KYCKLINGLÅRFILÉER


kycklinglårfileer
socialmediadelning

Grillade drumsticks med fetaostkräm &
grillad tomatsyrad lök och basilika

av Fredrik Eriksson

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
1 pkt Guldfågelns drumsticks med glaze
6 tomater
1 burk Kalamataoliver
1 stor rödlök
1 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
2 dl grekisk yoghurt
1 pkt fetaost alt. getost
2 msk olivolja
1 kruka basilika

GÖR SÅ HÄR:
Tänd grillen och grilla kycklingbenen på relativt låg värme, och pensla med glazen mot slutet av grillningen. Skiva löken fint, rör ut sockret i vinägern och tillsätt löken och blanda (kan göras dagen innan). Dela tomaterna och pensla med olivolja. Grilla dem hastigt och låt dem sedan "baka" vidare på svag värme. Mosa osten med en gaffel och rör ner den i yoghurten, ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar. Varva tomaterna med ostkrämen, basilikan, oliver och den syrade löken. Lägg upp kycklingbenen och servera med tomatsalladen ev. lite ruccolasallad eller kokt färskpotatis.

Inspiration från Grekland. Testa gärna att byta ut fetaosten mot getost och köp riktigt goda Kalamataoliver!

MARINERADE
DRUMSTICKS


drumsticks
socialmediadelning

Grillade Drumsticks med
melonsallad & myntasås

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
2 pkt Guldfågeln drumsticks med glaze
½ vattenmelon, 2x2 cm kuber
½ fänkålsstånd i mycket tunna skivor
1 liten rödlök, tunt skivad
1 färsk jalapeno, tunt skivad
1 dl syltlökar, halverade
1 knippe färsk mynta, grovt hackad
1 lime
2 msk olivolja
150 g chèvre el. fetaost
Salt & svartpeppar
Sås: 2 dl yoghurt 10%, 1 knippe mynta (finhackad), salt och svartpeppar.

GÖR SÅ HÄR:
Grilla kycklingbenen på förberedd grill och pensla den med glaze mot slutet av grillningen. Gör under tiden salladen genom att blanda samman alla ingredienserna och smaka av med salt & nymald svartpeppar. Gör även myntasåsen klar. Servera omedelbart med de nygrillade kycklingbenen.

MARINERADE
DRUMSTICKS


drumsticks
socialmediadelning

Chicken Drumsticks BBQ med
mangosalsa & potatissallad

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
8 st Chicken Drumsticks BBQ med glaze

Salsa:
1 mogen mango (skuren i tärningar)
1 citron (filead & skuren i bitar)
1/2-1 rödlök (finhackad)
1-2 liten chili (urkärnad & finhackad)
1 msk koriander el. persilja (hackad)
god rapsolja
salt & nymald svartpeppar

Potatissallad:
ca 1 kg små potatisar med tunt skal
2 dl gröna, urkärnade oliver (gärna fyllda)
1 gul lök (finhackad)
god rapsolja
salt & nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Grilla drumsticksen tills de är genomstekta. Pensla med glaze och grilla någon min till. Koka potatisen i 4-5 min med 1/2 dl salt. Lägg dem i en ugnsform. Baka i 200 grader. Tryck på potatisarna, de ska spricka lätt. Blanda med oliver och lök. Häll på olja, salta & peppra. Servera dem med de grillade drumsticksen, salsa och sallad.

MARINERADE
DRUMSTICKS


drumsticks
socialmediadelning

Chicken Wings med
Blue cheese dippsås

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
Chicken Wings med glaze
100 g blåmögelost t.ex. roquefort el. gorgonzola
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1/2 citron (saften)
1-2 msk rostade sesamfrön
Salt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Tillaga kycklingvingarna klara på grillen och pensla med glaze när det återstår någon minut. Mosa osten med en gaffel i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Smaka av med salt & peppar. Servera dippsåsen med de grillade kycklingvingarna.

Tips! Ställ fram en extra skål med rostade sesamfrön. Gott att doppa i efter att man dippat i såsen.

MARINERADE
CHICKEN WINGS


chicken wings
socialmediadelning

Chicken Wings
med Chiliaioli

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
Chicken Wings med glaze
2 msk sötmandel, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 chili (thai), urkärnad, hackad
2 äggulor
1 lime, saften
1-2 msk sweet chili
2 tsk soya
2 dl majsolja

GÖR SÅ HÄR:
Rosta mandel, vitlök och chili i en torr, het panna tills vitlöken är gyllenbrun. Passa så att det inte får för mycket färg! Ta av från spisen och låt svalna. Häll över i en mixer och tillsätt resten av ingredienserna, utom oljan! Mixa väl. Tillsätt oljan droppvis medan mixern är igång. Såsen ska vara lite tunnare än "vanlig" majonnäs. Smaka av med salt. Servera med de grillade vingarna.

MARINERADE
CHICKEN WINGS


chicken wings
socialmediadelning

Chicken Wings med
mangosås och grönsaksdipp

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
Chicken Wings med glaze

Mangodipp:
1 dl crème fraiche
3 msk mango chutney
1 tsk curry
salt och nymald svartpeppar

Grönsaker:
1 spetskål el. sommarvitkålshuvud (skuret i lagom bitar att dippa)
1 gurka (skalad och skuren i stavar)
200 g gröna bönor typ haricots verts (blancherade)

GÖR SÅ HÄR:
Grilla kycklingvingarna klara på grillen och pensla med glaze när det återstår någon minut. Blanda ingredienserna till dippen och smaka av. Gör i ordning grönsakerna. Lägg upp kycklingvingarna på ett fat och strö örter över som koriander, basilika och persilja. Ställ så alla kan plocka kyckling och grönsaker att dippa i såsen. Servera ris till om ni är mycket hungriga.

MARINERADE
CHICKEN WINGS


chicken wings
socialmediadelning

TABOULEH OCH ANANASRÖRA

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
3 dl bulgur

2 tomater, hackade

½ gurka, urkärnad och hackad

1 röd paprika, hackade

150 g blekselleri, fint hackad

1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk färsk mynta, hackad

½ knippe persilja, hackad

1 citron, rivet skal och pressad saft

2 msk god olivolja


Ananasröra:

2 krm sambal oelek

2 dl gräddfil

½ krossad ananas

1 tsk ingefära

GÖR SÅ HÄR:
Koka bulgur i 10 min enligt anvisning, låt rinna av. 
Blanda med tomaterna, gurkan, paprikan, bleksellerin, vitlöken, myntan och persiljan. Slå över citronen och olivoljan. Blanda och smaka av med salt och peppar. 



Blanda sambal oelek, gräddfil, krossad ananas med ingefäran, smaka av med salt. 
Servera med Guldfågelns Rakt Ner på Grillen-sortiment eller annan kyckling från Guldfågeln.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

ITALIENSK KESOSALLAD

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
3 dl keso

3 kvisttomater, tärnade

½ gurka, tärnad

1 liten rödlök, hackad

2 avokado, tärnade

1 dl soltorkade tomater, strimlade

1 kruka basilika, strimlad

GÖR SÅ HÄR:
Blanda keson med de hackade tomaterna, gurkan, rödlöken, avokadon, soltorkade tomaterna och basilikan. Smaka av med salt, lite god olivolja och nymalen svartpeppar. Servera med Guldfågelns Rakt Ner på Grillen-sortiment eller annan kyckling från Guldfågeln.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

SPICY POTATISSALLAD OCH SENAPSAIOLI

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
16 medelstora potatisar
1/2 dl god olivolja
Salt & svartpeppar
1/2 dl olivolja el. rapsolja
1/2 dl bruna senapsfrön, rostade
1/2 dl bladpersilja, grovhackad
1 msk krossad vitlök
2 msk citronjuice
15 stänk tabascosås, gärna grön

Senapsaioli:
3 dl majonnäs
3 msk citronjuice
2-3 msk dijonsenap
salt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Koka 2 l vatten. Lägg i de tvättade potatisarna. Koka i ca 15 min. Spola dem sen under kallt vatten. Halvera potatisarna och trä på spett med snittytan åt samma håll. Grilla på grillen eller i ugn tills de fått fin färg. Trä av från spetten och lägg i en skål tillsammans med resten av ingredienserna. Blanda och smaka av med salt och peppar. Serveras varm el. kall.

Senapsaioli: Blanda samman och smaka av med salt & peppar. Servera med Guldfågelns Rakt Ner på Grillen-sortiment eller annan kyckling från Guldfågeln.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

COUSCOUS & MANGO-TOMATSALSA

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
Couscous:
4 dl couscous, grov
4 dl kokande vatten
1 msk kycklingfond (ej nödvändigt)
1/2 dl citronjuice
1/2 dl olivolja
1 dl bladpersilja, grovhackad
Salt & svartpeppar

Salsa:
4 tomater, urkärnade och tärnade
1 dl mogen mango, tärnad
2-3 msk rostade sesamfrön
1/2 dl mynta grovhackad
1/2 dl god rapsolja
Salt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Couscous:
Koka upp vatten. Slå i couscous, fond och dra av från värmen direkt. Blanda runt en gång och lägg på ett lock. Låt stå och dra i ca 10 min. Lägg couscousen i en skål och fördela sönder den med en gaffel. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av.

Salsa:
Blanda samman allt och smaka av med salt och peppar.
Servera med Guldfågelns Rakt Ner på Grillen-sortiment eller annan kyckling från Guldfågeln.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

MEDELHAVSSALLAD

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
2 paprikor
1 1/2 dl tärnad fetaost
1 dl svarta oliver
3 msk rostade pinjenötter
1 kruka basilika, grovhackad
4 port fullkornspasta
1/2 dl vinaigrette dressing

GÖR SÅ HÄR:
Dela paprikorna på längden och rosta dem i ugnen på en plåt, ca 20 min på 250°C, låt svalna. Dela den i grova strimlor. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda paprikan med övriga ingredienser och servera med Guldfågelns Rakt Ner på Grillen-sortiment eller annan kyckling från Guldfågeln.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

AUBERGINE- OCH PINJEDIPP

golden line

DET HÄR BEHÖVER DU FÖR 4 PORTIONER
½ aubergine i cm tjocka skivor
1 dl crème fraiche
½ pressad citron och rivet skal
½ knippe persilja, hackad
½ dl rostade pinjenötter
1 tsk grön tabasco

GÖR SÅ HÄR:
Strö lite salt över aubergineskivorna, låt stå i en halvtimme. Pensla dem med olivolja och grilla dem i panna eller i ugn på hög värme. Låt svalna.
Hacka auberginen grovt och blanda med övriga ingredienserna. Smaka av med salt.
Servera med Guldfågelns Rakt Ner på Grillen-sortiment eller annan kyckling från Guldfågeln.

GOTT TILL GRILLAT


socialmediadelning

— Grillsortiment —

Rakt ner
på grillen

I Guldfågelns Rakt Ner på Grillen-sortiment är allting färdigmarinerat, bara att lägga direkt på grillen. Årets nyhet är en grilldelikatess - Majskycklingbröstfilé med extra saftig smak. Prova och njut.

— Guldfågelns Grilltips! —

Grilltips 1
Grilltips 2
Grilltips 3

FÖRBERED GRILLEN
En fin glödbädd är det viktigaste, kolen ska ha en askgrå färg innan du lägger på köttet - det tar ca 30-45 minuter. Använd gärna lock för att ge kycklingen jämn värme.

INDIREKT GRILLTEKNIK
Kycklingen blir bäst om den först grillas på riktigt hög värme och sedan flyttas till en mindre het del av grillen. Tekniken kallas för indirekt grillning och gör att bitarna både knapriga och genomstekta utan att brännas. Vänd inte kycklingbitarna i onödan. Kycklingen måste hinna få en fin stekyta innan den vänds.

GLAZE & TEMPERATUR
Vänta med att pensla på glazen tills köttet är nästan färdiggrillat. Passa köttet när du har penslat på glazen så att det inte bränns. Rätt temperatur för kyckling varierar mellan 72-85°C beroende på vilken del av kycklingen du grillar. Följ rekommendationerna nedan och använd en stektermometer för bästa resultat.

Temp
Temp1
Temp2
Temp3