Marinerad tvådelad kycklingfilé med glaze

Art nr: 1251

Innehåll:

Marinerad kyckling:Kycklingbröstfilé (85%), vatten, salt, rapsolja, kryddor (Cayenne, koriander, ingefära, paprika, peppar,spiskummin, vitlök), lök, socker, kycklingbuljong. Glaze chili & lime: Mango chutney (socker,mango, vinäger, salt,chili, ingefära, kaffir lime),kryddextrakt (ingefära, korianderblad), konserveringsmedel E211, E202

Ursprungsland:

Sverige

Tillagning:

Var noga med hygienen. Diska redskap och tvätta händerna före och efter hantering. Kycklingfiléerna grillas eller steks och är klara när kärntemperaturen är 72°C och köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Pensla på glazen när ca 2 min återstår av tillagningstiden.

Hållbarhet & förvaring:

Hållbarhet: 10 dagar
Förvaring: Förvaras vid högst +4°C

Näringsvärde per 100g:

  • energi 470 kJ /110 kcal
  • fett: 3 g
  • - varav mättat fett: 0.8 g
  • kolhydrat: <0,5 g
  • - varav sockerarter: <0,5 g
  • protein: 21 g
  • salt: 1.5 g
  • GLAZE

  • energi: 1000 kJ/230 kcal
  • fett: <0,5 g
  • - varav mättat fett: <0,5 g
  • kolhydrat: 57 g
  • - varav sockerarter: 24 g
  • Protein: <0,5 g
  • Salt: 0,8 g
Recept med

Marinerad tvådelad kycklingfilé med glaze

Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost

30min
0
(0)

Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan

30min
0
(0)

BBQ-Chicken Club Sandwich

20min
0
(0)