Marinerad kycklinglårfilé Chili & Apelsin med glaze

Art nr: 1281

Innehåll:

MARINERAD KYCKLING: Kycklinglårfilé (96 %), salt, kanderade apelsinskal (sackaros, glukos, fruktos, surhetsreglerande medel (citronsyra), konserveringsmedel (E220), chili, lök, ingefära, szechuanpeppar, persilja, spenatpulver, rapsolja, vinäger. GLAZE CHILI & LIME (60g) : Mango chutney (socker, mango, vinäger, salt, chili, ingefära, vitlök), socker, vatten, kryddor (cayenne, chili, ingefära, kaffir lime), kryddextrakt (ingefära, korianderblad), konserveringsmedel E211, E202.

Ursprungsland:

Sverige

Tillagning:

Var noga med hygienen. Diska redskap och tvätta händerna före och efter hantering. Kycklinglårfiléerna grillas eller steks och är klara när kärntemperaturen är 72°C och köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Pensla på glazen när ca 2 min återstår av tillagningstiden.

Hållbarhet & förvaring:

Hållbarhet: 10 dagar
Förvaring: Förvaras vid högst +4°C

Näringsvärde per 100g:

  • MARINERAD KYCKLINGLÅRFILÉ:

  • energi 700 kJ / 170 kcal
  • fett 9,5 g
  • - varav mättat fett 2,9 g
  • kolhydrat 1,7 g
  • - varav sockerarter <0,5 g
  • protein 19 g
  • salt 1,4 g
  • GRILLGLAZE:

  • energi 1000 kJ / 230 kcal
  • fett <0,5 g
  • - varav mättat fett <0,5 g
  • kolhydrat 57 g
  • - varav sockerarter 24 g
  • protein <0,5 g
  • salt 0,8 g
Recept med

Marinerad kycklinglårfilé Chili & Apelsin med glaze

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

30min
0
(0)

Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter

10min
0
(0)

Potatissallad med bakade betor och getost

30min
4
(1)