Marinerad kycklinglårfilé Lemon BBQ med glaze

Art nr: 1288

Innehåll:

MARINERAD KYCKLING: Kycklinglårfilé(96%), salt, paprikapulver, socker, vitlök, kycklingbuljong, lök, koriander, cayennepeppar, kaffepulver, citronjuicepulver, honungspulver, persilja, naturliga aromer, lagerblad, vitvinsvinägerextrakt, kryddextrakter, rapsolja GLAZE (60g) : Mango chutney (socker, mango, vinäger, salt, chili, ingefära, vitlök), vatten, socker, glukossirap, fruktos, kaffirlimeblad, ingefära, chili, kryddextrakt (ingefära), konserveringsmedel (E211, E202), paprikabitar, koriander, cayennepeppar.

Ursprungsland:

Sverige

Tillagning:

Var noga med hygienen. Diska kniv och skärbräda och tvätta händerna före och efter hantering.Tillaga kycklingen på grill, i stekpanna eller i ugn i ca 175 °C.Kycklingen är klar när kärntemperaturen är 72°Coch köttsaften är helt klar utan rosa inslag.Pensla på glazen när ca 2 min återstår av tillagningstiden.

Hållbarhet & förvaring:

Hållbarhet: 10 dagar.
Förvaring: Förvaras vid högst +4°C

Näringsvärde per 100g:

  • MARINERAD KYCKLINGLÅRFILÉ:

  • energi 700 kJ / 170 kcal
  • fett 9.2 g
  • - varav mättat fett 2.9 g
  • kolhydrat 1.7 g
  • - varav sockerarter 0.9 g
  • protein 19 g
  • salt 1.3 g
  • GRILLGLAZE:

  • energi 1000 kJ / 230 kcal
  • fett <0.5 g
  • - varav mättat fett <0.5 g
  • kolhydrat 58 g
  • - varav sockerarter 48 g
  • protein <0.5 g
  • salt 0.9 g
Recept med

Marinerad kycklinglårfilé Lemon BBQ med glaze

Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing

4.5
(2)

Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat

60min
4.7
(6)

Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta

30min
5
(1)

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

30min
5
(2)

Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter

10min
0
(0)

Sesam- och sojaglaserad rostad potatis

30min
5
(4)

Kycklingshawarma på grillad kyckling

30min
5
(1)

Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika

15min
0
(0)

Grillad kyckling med salbitaxada sauce & couscous

30min
0
(0)

Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse

20min
0
(0)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)