Recept

Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple

4.4
(5)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2 st Schalottenlökar
  • 100 g Cantadouost/pepparrot
  • Salt och peppar
  • 1 st Äpple
  • 3 dl Äpplecider
  • 4 msk Grädde
  • 4 tsk Vetemjöl
  • 4 msk Mjölk

Tillagning:

  1. Skär en ficka i varje filé. Fyll fickan med ost och finhackad lök.

  2. Bryn filéerna i stekpanna. Salta och peppra.

  3. Skär äpplet i små, små tärningar och strö runt om köttet i stekpannan. Tillsätt cider och grädde.

  4. Skaka samman mjölk och mjöl. Häll det över köttet och låt koka i 3-5 min.

  5. Smaka av med salt och peppar. Eventuell överbliven ost kan strös runt om köttet. Såsen blir då krämigare i konsistensen.

  6. Servera pressad potatis till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Gorgonzolafilé med valnötter

30min
4
(3)

Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

40min
0
(0)

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

45min
3
(3)

Kycklingsoppa med champinjoner

30min
3.8
(4)

Kycklingfilé med örter

30min
0
(0)

Kycklinggryta med dragon och Dijon

30min
4
(47)

Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt

45min
0
(0)

Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris

20min
4
(1)

Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk

30min
4
(5)

Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

45min
0
(0)