Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

4 pers

Ingredienser

4-6 port.

1 hel kyckling (ca 1400 g)
salt
peppar
smör
½ buljongtärning
1 lagerblad
1 morot
2 stjälkar selleri
½ purjolök
1 burk mandarinklyftor
1 dl mandarinspad
1 msk arrowrot

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

1. Dela kycklingen till portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet gyllenbrunt i en stekgryta. Späd med 2 dl vatten. Lägg i buljongtärning och lagerblad. Låt köttet bräsera under lock i 20-30 min, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.

2. Finfördela grönsakerna. Separera mandarinklyftor och spad.

3. Lyft upp kött och lagerblad. Svep in köttet i t ex folie.

4. Sila kokspadet och häll tillbaks det i grytan. Lägg i grönsakerna och låt dem koka i 5 min. Tillsätt mandarinspad och ½ dl vatten.

5. Rör samman arrowrot och 1 dl vatten. Häll det i såsen och låt den få ett uppkok.

6. Smaka av med salt och peppar. Rör försiktigt ned mandarinklyftorna.


Servera såsen till kyckling och jasminris.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök