Recept

Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök

3.8
(5)
En riktigt god asiatisk soppa med bl.a. kyckling, nudlar, shitake.
Antal personer:

Ingredienser

  • 500 g Kycklingbröstfiléer
  • 4 port. Äggnudlar
  • 1 l Hönsbuljong
  • 0.5 dl Kinesisk soja
  • 1 msk Ingefära, riven, färsk
  • 0.5 st Citron, saften
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 msk Sesamolja
  • 1 msk Strösocker
  • Maizena

Tillagning:

  1. Koka upp rikligt med vatten. Koka nudlarna ett par minuter. Häll i ett durkslag och kallspola dem.

  2. Koka upp hönsbuljongen med soyan, ingefäran, citronen, sambal, sesamoljan och strösockret.

  3. Red av med lite maizena så att soppan får lite simmig konsistens

  4. Lägg i kycklingbitarna, purjolöken och shitaken. Låt småkoka i ca fem minuter.

  5. Lägg i nudlarna. Värm ytterligare och servera direkt.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Krämig pasta med citron & vitlök

20min
4.1
(61)

Sesamstekt kycklingfilé med bulgur

25min
0
(0)

Tomat & Basilikafilé

25min
3
(1)

Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd

30min
0
(0)

Kycklingfilé med vinsmör

35min
3.3
(3)

Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh

30min
4
(1)

Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat

20min
4.3
(3)

Fylld kycklingfile med gorgonzola

4.5
(4)

Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt

4
(1)