BBQ-marinerad majskycklingfilé med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

BBQ-marinerad majskycklingfilé med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

4 pers

Till oss som älskar sötpotatis! Denna sötpotatissallad passar perfekt för en lyckad grillkväll.

Ingredienser

1 frp BBQ-marinerad majskycklingfilé eller annan produkt från Guldfågelns grillsortiment
800 g sötpotatis
150 g haricot verts
En färsk chorizo
Saft och filéer av en apelsin
½ dl sherryvinäger
1 dl olivolja
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad salladslök

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Tänd grillen. Grilla majsfiléerna färdiga på grillen tills de har en innertemperatur på 72°C. Koka potatisen färdig i saltat vatten ca 30 min, känn efter med en sticka. Koka haricot verts ca 2-3 minuter, skölj med kallt vatten för att avstanna kokning. Töm färsblandningen ur chorizon och stek till en krispig färs. Vispa en vinägrett av oljan, apelsinsaft och vinägern och smaka av med salt. Skala och skär 3x3 cm stora kuber av sötpotatisen och lägg i en skål. Blanda i haricots verts, apelsinfiléer och salladslök. Häll över apelsinvinägretten och garnera med chorizon och gräslöken.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök