Citronkyckling i lergryta

Citronkyckling i lergryta

4 pers

Ingredienser

4-6 port.

1 hel kyckling (ca 1400 g)
salt
citronpeppar
2 citroner
1 knippe gräslök
1 tsk timjan
2 msk smör

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

1. Förbered lergrytan på sedvanligt vis.

2. Torka av kycklingen och gnid in den med salt och citronpeppar.

3. Skala citronerna och klyfta dem. Lägg hälften av klyftorna inuti kycklingen, tillsammans med finklippt gräslök och timjan.

4. Lägg kycklingen i lergrytan och klicka över smör.

5. Resterande citronklyftor läggs runt om kycklingen. Lägg på locket och sätt in lergrytan i kall ugn.

6. Sätt ugnen på 200 grader och stek kycklingen i 90 min, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.

7. Skyn kan efter stekning spädas med lite grädde.


Servera kokt ris till.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök