Fylld majskycklingbröstfilé med \"Skånsk Ceasarsallad\"

Fylld majskycklingbröstfilé med "Skånsk Ceasarsallad"

4 pers

Ingredienser

4 majskycklingbröstfilé
4 små bitar prästost
1 huvud romansallad, sköljt och plockat
4 skivor bacon, sprödrostade i ugnen
2 msk kapris
1 burk sardeller, hackade
1 dl riven prästost
1 dl ceasardressing
Krutonger
rivet skal från en citron
olja att steka i
salt och peppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Skär ett snitt på längden i varje kycklingbröst och lägg i en bit prästost i varje bröst, stek brösten i oljan i en stekpanna på båda sidor, salta och peppra. Stek färdigt i ugnen på 125 grader i ca 15 min. Blanda salladen, kapris, sardeller i en skål med dressingen och citronskalet, smaka av med salt och peppar. Skär kycklingbrösten i skivor, strö krutongerna och osten över salladen och avsluta med att lägga på kycklingskivorna och de spröda baconskivorna.

Det här är en skånsk variant av en berömd sallad, den är nästan godare än originalet.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök