Recept

Grillad kycklingfilé med krispig sommarsallad & vispad fetaost

4.5
(2)
Tvådelade kycklingfilé grillkrydda går snabbt att grilla och blir super god till denna härliga sallad och sås. Du penslar på den bipackad mango/chili-glazen i slutet av grillningen.
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé med glaze
  • 1 st Gurka
  • 200 g Körsbärstomater
  • 1 st Rödlök
  • 1 knippe Dill, liten
  • 1 kruka Koriander
  • 0.5 st Granatäpple, kärnor
  • 1 msk Timjan, torkad
  • 1 msk Spiskummin, malen
  • 0.5 tsk Chiliflakes
  • 0.5 st Citron, saften
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Honung
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 1 pkt Fetaost (150 g)
  • 1 dl Grekisk naturell yoghurt
  • 1 st Citron, rivet skal
  • 1 msk Olivolja

Tillagning:

  1. Skär tomaterna i halvorna eller klyftor.

  2. Halvera gurkan på längden och skär i grova skivor.

  3. Skär rödlöken i tunna båtar.

  4. Hacka dill och koriander fint och häll allt tillsammans med grönsakerna och granatäpplet i en skål.

  5. Rör samman timjan, spiskummin, chiliflakes, honung och olivolja till en dressing.

  6. Sväng runt dressingen med salladen precis innan serveringen, salt och peppra.

  7. Smula ner fetaosten fint i en vispskål. Tillsätt yoghurt, citronskal och olivolja och vispa tills du har en slät och fluffig kräm. Smaka av med salt. Toppa med några droppar olivolja och nymalen svartpeppar.

  8. Servera salladen och den vispade fetaosten med nygrillad kycklingfilé.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing

0
(0)

Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter

20min
0
(0)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)