
Grillad kycklinglårfilé med rostad potatissallad & spetspaprika
4 pers
Ingredienser
1 pkt Guldfågeln kycklinglårfilé med glaze
Potatis med skal, 3x3 cm i bitar
2 msk olivolja
salt & svartpeppar
1 dl majonnäs
½ dl picklesspad
2 msk dijonsenap
3-4 salladslökar, tunt skivad
½ knippa persilja, grovt hackad
2 stjälkar selleri, tunt skivad
1 dl pickles, grovt hackad
2 stora spetspaprikor
Gör så här
Rosta potatisen, vänd i olja i ugn på 225°C tills den fått fin färg, ca 30 min. Salta och peppra. Grilla under tiden kycklingen och spetspaprikan. Pensla glaze på kycklingen vid slutet av grillningen. Var inte rädd att bränna skalet på paprikan svart. Det är lättare att dra av skalet när den är bränd. Blanda samman den rostade potatisen med resten av ingredienserna till salladen och smaka av. Dela spetspaprikan i fyra delar, servera med den nygrillade kycklingen och salladen.