Grillade drumsticks med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

Grillade drumsticks med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

4 pers

Ingredienser

1 pkt Guldfågelns drumsticks med glaze
6 tomater
1 burk Kalamataoliver
1 stor rödlök
1 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
2 dl grekisk yoghurt
1 pkt fetaost alt. getost
2 msk olivolja
1 kruka basilika

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Tänd grillen och grilla kycklingbenen på relativt låg värme, och pensla med glazen mot slutet av grillningen. Skiva löken fint, rör ut sockret i vinägern och tillsätt löken och blanda (kan göras dagen innan). Dela tomaterna och pensla med olivolja. Grilla dem hastigt och låt dem sedan "baka" vidare på svag värme. Mosa osten med en gaffel och rör ner den i yoghurten, ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar. Varva tomaterna med ostkrämen, basilikan, oliver och den syrade löken. Lägg upp kycklingbenen och servera med tomatsalladen ev. lite ruccolasallad eller kokt färskpotatis.

Inspiration från Grekland. Testa gärna att byta ut fetaosten mot getost och köp riktigt goda Kalamataoliver!

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök