Ingefärskyckling

Ingefärskyckling

4 pers

Ingredienser

4-6 port.

1 hel kyckling (ca 1400 g)
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver


SÅS

2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 msk farinsocker
3-4 dl vatten
1 dl konc. apelsinjuice
2 tsk mald ingefära
några stänk tabasco
örtsalt

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

1. Dela kycklingen i 8 bitar.

2. Blanda samman olja, salt och paprikapulver. Pensla över kycklingdelarna. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stek i ugn i 25 min, 200 grader.

3. SÅS: Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjöl och farinsocker. Späd med vatten och rör om hela tiden.

4. Häll i juice och ingefära. Låt koka i 5 min. Smaksätt med tabasco.

5. Häll såsen över kycklingdelarna efter 25 min och fortsätt sedan stekningen tills köttsaften är genomskinlig och klar.


Servera med ris och sallad.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök