Jespers Indiska Kycklinggryta med kardemummabasmatiris

Jespers Indiska Kycklinggryta med kardemummabasmatiris

2 pers

Ingredienser

300 g kycklingbröstfilé, skuren i munstora bitar.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
2 cm lång färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 burk krossade tomater
saften från ½ citron
2 msk rapsolja
½ msk curry
1 tsk kanel
2 klickar yoghurt naturell (ca 1 dl)

Ris:
2 dl basmatiris (kan även ta råris, fullkornsris)
1 tsk malen kardemumma
salt
1 msk rapsolja

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Börja med att mixa lök, vitlök, chili och ingefära tills du får en slät massa. Hetta upp oljan och fräs mixblandningen i ca 1 minut. Tillsätt kanel och curry och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i ca 40 minuter.

Ris: Hetta upp oljan och fräs kardemumman i ca 30 sekunder. Tillsätt riset och fräs ytterligare 1 minut. Häll på vatten och salt och låt riset bli klart.
Servera med kycklingen och en liten klick yoghurt naturell.

Ät och njut!

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök