Kalaskyckling

Kalaskyckling

4 pers

Ingredienser

4-6 port.

1 hel kyckling (ca 1400 g)


FYLLNING

40-50 g parmesanost
1½ dl finhackade färska örtkryddor
1 msk vatten
1 tsk salt
2 krm peppar


PENSLING: smör + salt + peppar + kinesisk soja

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

1. Skär bort ryggraden på kycklingen. Platta ut kycklingen så att den ligger alldeles platt och med bröstköttet uppåt.

2. Finfördela örtkryddorna, gärna med sax. Blanda samman ost, örtkryddor, vatten, salt och peppar.

3. Lyft försiktigt på skinnet på bröst och ben. Fördela fyllningen under skinnet.

4. Smält smöret i ugnen i en ugnsfast form. Blanda smöret med salt, peppar och soja. Pensla kycklingen.

5. Lägg kycklingen i formen och stek i ugn i 45-60 min, 175 grader, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.


Servera wokade rotfrukter och bröd till.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök