Kyckling \"Paneng\" med jasminris & jordnötter

Kyckling "Paneng" med jasminris & jordnötter

4 pers

Ingredienser

650 g Paneng Red Curry-marinerad strimlad kycklingbröstfilé
2 st paprikor (skurna i grova strimlor)
2 gula lökar (halverade & strimlade)
2-3 vitlöksklyftor (krossade & grovt hackade)
1 knippe Thai basilika el. koriander (fint strimlat)
50 g rostade jordnötter (grovt krossade)
Majsolja el. annan mild olja
1 burk kokosmjölk
Fisksås el. salt
1 lime (saften)

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Värm upp en djup stekpanna - riktigt varm. Slå i 2 msk olja och lägg i grönsakerna, stek under omrörning tills de fått lite färg och löken är transparent. Lägg dem åt sidan på ett fat och lägg kycklingen i den heta pannan. Stek kycklingen hastigt under omrörning tills den har fått fin färg (stek i 2 omgångar om det känns för mycket i pannan!). Lägg tillbaka grönsakerna i pannan och tillsätt kokosmjölken. Låt det puttra ett par minuter och smaka av med fisksås el. salt och pressa limen över. Servera med jasminris och tunna gurkskivor. Strö nötter och basilika över.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök