Kycklinglever Anglais

Kycklinglever Anglais

4 pers

Ingredienser

1 pkt fryst kycklinglever
1 stor lök ( el. 2-3 små)
1 pkt bacon
2-3 msk kapris
2-3 dl matlagningsgrädde
0,5 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vitpeppar
1,5 tsk salt
1-2 msk soja
0,5-1 dl rödvin
1-2 msk kalvfond
1 hösbuljongtärning
1 msk spad från en burk smörgåsgurka
3 msk smör

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Tina kycklinglevern. Klipp isär leverbitarna och ta bort ev fett. Låt rinna av och torka på hushållspapper.
Lägg mjölet , salt och vitpeppar i en plastpåse. Lägg i kycklinglevern. Skaka om så de blir ordentligt panerade. Lägg åt sidan så länge.

Skär löken i småbitar. Stek i medelvärme så löken blir glasig och något brynt. Krydda den lätt med salt och vitpeppar i början av stekningen. Lägg löken åt sidan.

Stek baconen knaperstekt. Lägg åt sidan tillsammans med löken. Ingen varmhållning.

Ta nu den panerade kycklinglevern och bryn den i smöret och baconskyn, i omgångar, tills den fått ordenligt med färg. Passa så den inte bränns!

Gör en sky i stekpannan med mjölk och grädde, lägg i kycklinglevern med hönsbuljongen, kalvfonden, soja och rödvinet och spadet från burken med gurka. Låt puttra tills levern är lätt rosa.(5-10 min)
Häll upp i en serveringsform som är varm, strö baconen och kaprisen över och servera med kokt potatis.


Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök