Kycklinglevergryta

Kycklinglevergryta

4 pers

Ingredienser

400 g kycklinglever
300 g grovskurna rotfrukter t.ex. morot, rotselleri, palsternacka
1 gul lök
150 g champinjoner, halverade
1 dl vitt matlagningsvin
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
1 msk soya kinesisk
2 msk vinbärsgelé
maizena

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Vänd rotfrukterna i olivoljan och fördela på plåt. Baka i ugn på 200 grader i 30 min. Stek leverna och låt den vara något rosa i mitten. Fräs löken och svampen, slå på vitt vin och låt den koka in i grönsakerna. Häll därefter i buljon, soya, vinbärsgelé och vispgrädde. Låt såsen koka i 10 min. Lägg i rotfrukterna och levern. Koka upp och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök