Kycklinglevermousse på toast med inlagd gurka och bacon

Kycklinglevermousse på toast med inlagd gurka och bacon

4 pers

Ingredienser

400 g kycklinglever
1 pkt bacon
½ gul lök, hackad
1 msk rödvinsvinäger
1 msk strösocker
½ dl vispgrädde
30 g mjukt smör
4 toast skivor
inlagd gurka
sallad

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Stek kycklinglevern hastigt men låt den vara ordentligt rosa inuti. Ställ åt sidan.
Stek även baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken i lite olja, ta i vinägern och sockret på slutet. Kör levern, lökblandningen, vispgrädden och det mjuka smöret i matberedaren på högsta effekt i ca 30 sek. Häll blandningen i en skål och ställ kallt. Önskas en slätare mousse, går det bra att passera moussen innan den kyls.
Låt moussen stå i kyl minst två timmar, servera därefter som en förrätt tillsammans med rostat bröd, inlagd gurka och lite sallad.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök