Marinerade kycklingvingar på 3 sätt

Marinerade kycklingvingar på 3 sätt

4 pers

3 sätt att marinerad dina kycklingvingar!

Ingredienser

700-1000 g vingar

BARBECUE ÖRTMARINAD
1/2 dl olja
1 msk saft av citron
1/4 dl vinäger
1 dl chilisås
1 msk kinesisk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk örtkryddor
10 droppar tabasco
1/2 tsk salt

KLASSIKERN RÖDLÖKSMARINAD
1 dl olja
2 msk vinäger
3 msk grillkrydda
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
1-2 krm peppar
1 finhackad röd lök

VINBÄRSMARINAD
3/4 dl svartvinbärssaft
1/4 dl olja
3 msk saft av citron
2 krm mald ingefära
2 tsk salt

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en plastpåse.

Lägg i vingarna och knyt ihop påsen. Skaka om så att alla vingar täcks av marinad. Låt påsen vila i kylskåpet 30-60 minuter, gärna längre.

Tag ut vingarna och grilla dem i ugn 225 grader, tills de är gyllenbruna och knapriga i skinnet.

Serveras med en kall dip-sås , bröd och grönsaker.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök