Spett av majskycklinglårfilé med honung, soya, sesam, vitlök och svamp

Spett av majskycklinglårfilé med honung, soya, sesam, vitlök och svamp

4 pers

Asien-inspirerade majskycklinglårfiléspett med en god glaze att pensla på. Grilla eller stek i en grillpanna.

Ingredienser

8-pack Majskycklinglårfilé
6-8 Grillspett
1 msk Honung
2 msk Miso
1 dl Soya
1 st Lime
5 st Vitlöksklyftor
2 tsk Sesamolja
4 tsk Sesamfrön, rostade
100 g Shiitakesvamp
4 st Knipplökar
Svartpeppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Koka upp honung, miso, soya och saften från lime och låt koka under omrörning i 5 min. Skala vitlöken, skiva tunt och låt koka med glazen de sista 3 minuterna.
Skär kycklinglårfilén i bitar och trä upp på spetten. Grilla spetten på hög värme och vänd flera gånger under tiden, för att få jämn och fin yta. Pensla under tiden med glazen flera gånger. Spetten ska få en ganska mörk färg och stark karaktär av glazen och grillen.
Ansa svampen och stek snabbt i varm stekpanna. Ansa löken och strimla tunt. Arrangera spetten på ett fat och toppa med svamp, sesamfrö, lök och lite nymald svartpeppar. Avsluta med att försiktigt ringla över sesamolja.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök