Tacokyckling med majs & avokado

Tacokyckling med majs & avokado

4 pers

Ingredienser

1 pkt Tacokyckling, strimlad marinerad lårfilé
2 msk rapsolja
1 gul lök, strimlad
ca 200 g majskorn
300 g potatis, kokt och skivad
200 g vita el. kidney bönor (på burk el. tetra)
2 mogna avokado, skurna i skivor
1-2 små chilifrukter, finhackade
3 dl gräddfil
8 st tortillabröd (gärna tacoskal också)
salt och nymald svartpeppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Stek kycklingen med olja i upphettad panna tills den har fått fin färg och lägg upp på ett fat.
Rengör pannan och hetta upp på nytt med olja. Bryn lök, hackad chili och majs ett par minuter och tillsätt potatis och bönor. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Blanda om, tillsätt avokadon och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med tortilla och tacoskal, toppa med gräddfil. Perfekt picknickmat som smakar lika gott varm som kall.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök