Recept

Festgratäng med blå och gröna druvor

4
(4)
En klassisk bjudrätt som lagas klart i ugn där kycklingfilén får gotta till sig i såsen. Vid servering toppa med halverade vindruvor, ris och en härlig grönsallad.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • Smör
  • Salt och peppar
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 st Buljongtärning
  • 1 msk Osötad senap
  • 2 tsk Kinesisk soja
  • 2 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 1.5 dl Riven ost
  • Garnityr - blå och gröna druvor

Tillagning:

  1. Bryn filéerna i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form.

  2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen, utom ost, i en kastrull.

  3. Koka upp såsen och låt koka i 2 min utan lock. Häll såsen över köttet och strö osten över.

  4. Stek i ugn 25 min, 175°C.

  5. Vid servering: strö halverade, urkärnade druvor över köttet. Servera med ris och grönsaker.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis

90min
4.6
(5)

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar

30min
4.2
(18)

Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra

30min
0
(0)

Kycklingfilé i Mousserande Vin

30min
5
(1)

Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika

30min
2.8
(6)

Herrgårdsfilé

30min
5
(1)

Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar

60min
3.2
(17)

Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad

0
(0)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)