FAMILJEN

Guldfågeln är ett familjeföretag som ägs av Jan Håkansson och döttrarna Jessica och Petra. Hållbarhet handlar också om långsiktighet och att hålla fast vid sina grundvärderingar. Guldfågelns ägare är tredje generationen av samma familj. Vi ser på vårt hållbarhetsarbete som en personlig garanti – vi sviker inte familjens principer.

Allt började med Harry Håkansson som i början av 60-talet grundade det som idag är Blentagruppen, där Guldfågeln ingår sedan 35 år. I Blentagruppen finns också Blenta, Ingelsta Kalkon och Lantfågel. I dagens värld där man snart inte vet vem som äger vad är det en särskild trygghet att det fortfarande är familjen Håkansson, nu i tredje generationen, som håller ett vakande öga på utvecklingen. Idag är det Jan Håkansson som tillsammans med sina döttrar Jessica och Petra äger Guldfågeln och hela Blentagruppen.

Familjen brinner för att långsiktigt och varsamt vidareutveckla verksamheten som en del av vår dagliga gärning att ta fram riktigt goda kycklingprodukter. Det är en ledstjärna för oss som familjeföretag och ger oss en tydlighet i vardagen – att gemensamt ta ansvar för en sund livsmedelsproduktion. Dessa grundläggande värderingar delas också av våra kycklingbönder och våra 750 medarbetare. Tack vare deras hängivna arbete hjälps vi alla åt att vara fokuserade på hållbarhet i de beslut vi fattar. Som ett helsvenskt, familjeägt företag gynnar vårt starka hållbarhetsfokus också svensk livsmedelsproduktion, vilket i sin tur stärker vårt lands självförsörjningsgrad.