Ingredienser
Köttbullar:
450 g Guldfågelns kycklingfärs
1 gul lök, finhackad
1,5 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
1 ägg
1 knippe persilja, finhackad
50 g smör att steka i
Salt & vitpeppar
Gräddsås:
2 dl mjölk
4 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
3 msk kalvfond
1 msk mörk redning
Pressad potatis:
900 g mjölig potatis
Salt & vitpeppar
Gör så här
Lös upp ströbröd i grädden ca 10 min. Rör ihop ströbrödsblandningen med färs, lök, ägg, persilja, salt och peppar. Vill du kan du försteka lite färs för att smaka av om det behövs mer salt och peppar. Forma till runda och fina köttbullar. Stek i smör och lite olja på medelvärme ca 10 min.
Gräddsås: Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt soja och kalvfond. Red med brun redning. Smaka av med salt och peppar.
Pressad potatis: Skala potatisen. Koka färdiga i saltat vatten. Pressa luftigt med potatispress.
Servera köttbullarna med potatis, sås, rårörda lingon och pressgurka.