Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås

Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås

4 pers

Ingredienser

Köttbullar:
450 g Guldfågelns kycklingfärs
1 gul lök, finhackad
1,5 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
1 ägg
1 knippe persilja, finhackad
50 g smör att steka i
Salt & vitpeppar
Gräddsås:
2 dl mjölk
4 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
3 msk kalvfond
1 msk mörk redning
Pressad potatis:
900 g mjölig potatis
Salt & vitpeppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Lös upp ströbröd i grädden ca 10 min. Rör ihop ströbrödsblandningen med färs, lök, ägg, persilja, salt och peppar. Vill du kan du försteka lite färs för att smaka av om det behövs mer salt och peppar. Forma till runda och fina köttbullar. Stek i smör och lite olja på medelvärme ca 10 min.
Gräddsås: Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt soja och kalvfond. Red med brun redning. Smaka av med salt och peppar.
Pressad potatis: Skala potatisen. Koka färdiga i saltat vatten. Pressa luftigt med potatispress.
Servera köttbullarna med potatis, sås, rårörda lingon och pressgurka.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök