Recept

Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås

3.8
(4)
Klassisk rätt som uppskattas av alla. Köttbullar av kycklingfärs, pressad potatis, gräddsås och lingon.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 450 g Guldfågelns kycklingfärs
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 st knippe persilja, finhackad
  • 50 g smör att steka i
  • salt & vitpeppar
  • Gräddsås:
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk mörk redning
  • Pressad potatis:
  • 900 g mjölig potatis
  • Salt & vitpeppar

Tillagning:

  1. Lös upp ströbröd i grädden ca 10 min.

  2. Rör ihop ströbrödsblandningen med färs, lök, ägg, persilja, salt och peppar.

  3. Vill du kan du försteka lite färs för att smaka av om det behövs mer salt och peppar. Forma till runda och fina köttbullar. Stek i smör och lite olja på medelvärme ca 10 min.

  4. Gräddsås: Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt soja och kalvfond. Red med brun redning. Smaka av med salt och peppar.

  5. Pressad potatis: Skala potatisen. Koka färdiga i saltat vatten. Pressa luftigt med potatispress.

  6. Servera köttbullarna med potatis, sås, rårörda lingon och pressgurka.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!