Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås

Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås

4 pers

Ingredienser

Köttbullar:
450 g Guldfågelns kycklingfärs
1 gul lök, finhackad
1,5 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
1 ägg
1 knippe persilja, finhackad
50 g smör att steka i
Salt & vitpeppar
Gräddsås:
2 dl mjölk
4 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
3 msk kalvfond
1 msk mörk redning
Pressad potatis:
900 g mjölig potatis
Salt & vitpeppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Lös upp ströbröd i grädden ca 10 min. Rör ihop ströbrödsblandningen med färs, lök, ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar. Forma till runda och fina köttbullar. Stek i smör och lite olja på medelvärme ca 10 min.
Gräddsås: Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt soja och kalvfond. Red med brun redning. Smaka av med salt och peppar.
Pressad potatis: Skala potatisen. Koka färdiga i saltat vatten. Pressa luftigt med potatispress.
Servera köttbullarna med potatis, sås, rårörda lingon och pressgurka.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök