Recept

BBQ Glazad Drumsticks med jambalaya

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 400 g Kycklingben,/drumsticks
  • 20 g BBQ-sås rökig
  • 40 g Matolja
  • 200 g Paprika, röd, strimlad
  • 100 g Lök, gul, hackad
  • 240 g Krossade tomater
  • 200 g Ris, långkornigt
  • 200 g Broccolibuketter
  • 120 g Champinjoner, kvartade
  • 400 g Höns- eller kycklingbuljong
  • 8 g Vitlöksklyftor
  • 4 g Paprikapulver
  • 20 g Gurkmeja
  • 4 g Chiliflakes
  • Salt och svartpeppar grovmalen
  • 20 g BBQ-sås rökig
  • 40 g Majonnäs, lätt
  • 140 g Turkisk Yoghurt
  • 8 g Gräslök, finskuren
  • Salt & peppar

Tillagning:

  1. Börja med att tillaga kycklingbenen. Lägg kycklingbenen i en smörjd ugnsform och salta och peppra. Stek klart i 200°C tills kycklingbenen har en innertemperatur på 82°C. Låt svalna. Detta kan göras dagen innan om man vill.

  2. Jambalaya: Fräs lök, vitlök, paprika och champinjoner i matolja tills det får färg. Tillsätt krossade tomater, ris och buljong och låt det koka i 15 min.

  3. Tillsätt broccolibuketterna och låt det koka 3 min. Smaka av med paprikapulver, gurkmeja, chiliflakes, salt och peppar.

  4. Rör ihop ingredienserna till BBQ-dressingen (BBQ-sås, majonnäs, yoghurt och gräslök). Smaka av med salt och peppar.

  5. Glaza kycklingbenen med BBQ-sås och tillaga dem på 175°C varmluftsugn i 15-20 min.

  6. Servera de glazade med BBQ-dressingen och Jambalayan.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

1700 Kycklingben/drumsticks

Läs mer