BBQ Glazad Drumsticks med jambalaya
Ingredienser
- 400 g Kycklingben,/drumsticks
- 20 g BBQ-sås rökig
- 40 g Matolja
- 200 g Paprika, röd, strimlad
- 100 g Lök, gul, hackad
- 240 g Krossade tomater
- 200 g Ris, långkornigt
- 200 g Broccolibuketter
- 120 g Champinjoner, kvartade
- 400 g Höns- eller kycklingbuljong
- 8 g Vitlöksklyftor
- 4 g Paprikapulver
- 20 g Gurkmeja
- 4 g Chiliflakes
- Salt och svartpeppar grovmalen
- 20 g BBQ-sås rökig
- 40 g Majonnäs, lätt
- 140 g Turkisk Yoghurt
- 8 g Gräslök, finskuren
- Salt & peppar
Tillagning:
-
Börja med att tillaga kycklingbenen. Lägg kycklingbenen i en smörjd ugnsform och salta och peppra. Stek klart i 200°C tills kycklingbenen har en innertemperatur på 82°C. Låt svalna. Detta kan göras dagen innan om man vill.
-
Jambalaya: Fräs lök, vitlök, paprika och champinjoner i matolja tills det får färg. Tillsätt krossade tomater, ris och buljong och låt det koka i 15 min.
-
Tillsätt broccolibuketterna och låt det koka 3 min. Smaka av med paprikapulver, gurkmeja, chiliflakes, salt och peppar.
-
Rör ihop ingredienserna till BBQ-dressingen (BBQ-sås, majonnäs, yoghurt och gräslök). Smaka av med salt och peppar.
-
Glaza kycklingbenen med BBQ-sås och tillaga dem på 175°C varmluftsugn i 15-20 min.
-
Servera de glazade med BBQ-dressingen och Jambalayan.