Recept

Cacao & Chili Con Pollo (hönsfärs)

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 400 g Hönsfärs
  • 200 g Bönmix (sojabönor, vita och röda kidneybönor)
  • 1 msk Kakaopulver
  • 1.5 tsk Chilipulver
  • 1.5 tsk Paprikapulver
  • 1.5 tsk Kanel
  • 1.5 tsk Maizena
  • 1 krm Torkat vaniljpulver
  • 160 g Chunky salsa medium
  • 6 g Crushed Carlic
  • 48 g Lök, gul
  • 1 dl Hönsbuljong
  • 200 g Tomater, krossade
  • 18 g Tomatpuré
  • 2 cl Rapsolja

Tillagning:

  1. Bryn lök och vitlök tillsammans med hönsfärsen i rapsolja. Tillsätt cacao & chilikryddan och bryn färsen, under omrörning, tills den har fått lite färg.

  2. Tillsätt buljong, tomatpuré, krossade tomater, salsa och fortsätt tillaga under omrörning i ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar. I slutet av tillagningen tillsätt bönmixen.

  3. Servera med nachos eller tortillabröd och gräddfil.

Näringsvärden

  • Energi: 1331
  • Fett: 14
  • Kolhydrater: 15
  • Protein: 27

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!