Recept
Caesarsallad med kycklingfilé
Antal personer:
Ingredienser
- 400 g Kycklingbröstfilé, stekt, salt och peppar
- 60 g Kalkonbacon
- 1 st Ägg
- 1 msk Kapris
- 1 st Vitlöksklyftor - skalade och tunt skivade
- 1 msk Dijonsenap
- 1 st Anjovisfileér
- 0.5 st Citron, finrivet skal
- 1 msk Rödvinsvinäger
- 8 cl Olivolja
- 8 cl Rapsolja
- 2 st Romansalladshuvud
- Salt
- Krutonger
- Cayennepeppar
Tillagning:
-
Knäck upp äggen i en hög, smal behållare. Tillsätt kapris, vitlök, dijonsenap, anjovis, citronskal samt rödvinsvinäger.
-
Mixa ned oljan i en tunn stråle med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och cayennepeppar.
-
Blanda salladen med dressingen och servera med kyckling och krispiga krutonger.