Recept

Caesarsallad med kycklingfilé

0
(0)
Antal personer:

Ingredienser

  • 400 g Kycklingbröstfilé, stekt, salt och peppar
  • 60 g Kalkonbacon
  • 1 st Ägg
  • 1 msk Kapris
  • 1 st Vitlöksklyftor - skalade och tunt skivade
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 st Anjovisfileér
  • 0.5 st Citron, finrivet skal
  • 1 msk Rödvinsvinäger
  • 8 cl Olivolja
  • 8 cl Rapsolja
  • 2 st Romansalladshuvud
  • Salt
  • Krutonger
  • Cayennepeppar

Tillagning:

  1. Knäck upp äggen i en hög, smal behållare. Tillsätt kapris, vitlök, dijonsenap, anjovis, citronskal samt rödvinsvinäger.

  2. Mixa ned oljan i en tunn stråle med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och cayennepeppar.

  3. Blanda salladen med dressingen och servera med kyckling och krispiga krutonger.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

4100 Kycklingbröstfilé, stekt, salt och peppar

Läs mer