Recept

Ceasarsallad med kycklingfilé

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Grillad kycklingbröstfilé
  • 0.8 st Ägg
  • 1.2 msk Kapris
  • 0.8 st Vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
  • 0.8 msk Dijonsenap
  • 0.8 st Anjovisfiléer
  • 0.4 st Citron, rinrivet skal
  • 0.8 msk Rödvinsvinäger
  • 0.8 dl Olivolja
  • 0.8 dl Rapsolja
  • 2 st Romansalladshuvud
  • Salt och cayennepeppar
  • Krutonger

Tillagning:

  1. Knäck upp äggen i en hög, smal behållare. Tillsätt kapris, vitlök, dijonsenap, anjovis, citronskal samt rödvinsvinäger.

  2. Mixa ned oljan i en tunn stråle med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och cayennepeppar.

  3. Fördela romansalladen i en skål och blanda med dressingen. Toppa med skivad kycklingfilé och strö över krispiga krutonger.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

1874 Kycklingbröstfilé, grillad, grill

Läs mer