Recept

Chili och korianderglacerat drumstick

0
(0)
Antal personer:

Ingredienser

  • 0.8 kg Kycklingben
  • 1.2 dl Krossad tomat
  • 0.4 dl Honung
  • 0.8 msk Korianderfrön - fint mortlade
  • 1.2 msk Sambal oelek
  • 1.2 st Vitlöksklyftor - skalade
  • 0.8 st Lime - finrivet skal och saft
  • 0.8 dl Färsk koriander - grovt skuren
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 180°C.

  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.

  3. Mixa samman resterande ingredienser utom den färska koriandern. Salta - röran ska kännas ganska salt. Häll röran över kycklingen och blanda runt.

  4. Baka i ugnen ca 30 min eller tills köttet släpper lätt ifrån benet.

  5. Strössla den färska koriandern över.

  6. Ät som snacks eller servera med ris, sallad och syrad grädde.

Näringsvärden

  • Energi: 3927
  • Fett: 178
  • Kolhydrater: 174
  • Protein: 396

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!