Recept

Enchiladas med hönsbröstfilé

0
(0)
Lättgjorda, mexikanska enchiladas med mycket smak! Beräkna två enchiladas per portion, och servera gärna med sallad.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 0.8 st Påsar färdig enchiladas kryddmix (ca 28 g/påse alt. sammanlagt 1 dl kryddmix)
  • 1.2 dl Tomatpuré
  • 2.4 dl Vatten
  • 0.4 st Konservburk majs (340 g) (varav majsvikt 285 g)
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 dl Riven ost (200 g)
  • Salt och peppar
  • 520 g Hönsbröstfilé sous-vide
  • 8 st Mjuka tortillabröd
  • 60 g Riven ost
  • Serveringsförslag: Färsk avokado, pressad lime, mild chilifrukt, koriander, sallad

Tillagning:

  1. Börja med att röra samman tomatsåsen i en skål (kryddmix, tomatpuré, vatten). När den är klar, häll över hälften av röran i en annan skål. (Den ska användas vid två olika tillfällen). Ställ båda skålarna åt sidan.

  2. Häll av och släng spadet från majsen, häll ner majskornen i en egen, större skål. Rör ner crème fraiche och riven ost, smaka av med salt och peppar. Ställ ost- och majsröran åt sidan.

  3. Skär 1300 g hönsbröstfilé sous vide i bitar. Sätt på ugnen på 200°C.

  4. Fyll tortillabröden enligt följande: lägg ett tortillabröd framför dig och bred på en knapp matsked tomatsås över hela brödet från en av de två skålarna med tomatsås. Lägg en handfull hönsbröstfilétärningar i en lodrät sträng i mitten på tortillabrödet, skeda över ca en matsked ost- och majsröra ovanpå tärningarna. Vik ner ena ändan av tortillan och rulla ihop enchiladan. Lägg med skarven nedåt i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

  5. Ta fram den andra skålen med tomatsås och bred såsen över enchiladasrullarna med hjälp av en slickepott. Strö över 3-4 dl riven ost och gratinera i ugnen ca 20 min tills osten har fått en fin färg.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!