Enchiladas med hönsbröstfilé

Ingredienser
- 0.8 st Påsar färdig enchiladas kryddmix (ca 28 g/påse alt. sammanlagt 1 dl kryddmix)
- 1.2 dl Tomatpuré
- 2.4 dl Vatten
- 0.4 st Konservburk majs (340 g) (varav majsvikt 285 g)
- 2 dl Crème fraiche
- 2 dl Riven ost (200 g)
- Salt och peppar
- 520 g Hönsbröstfilé sous-vide
- 8 st Mjuka tortillabröd
- 60 g Riven ost
- Serveringsförslag: Färsk avokado, pressad lime, mild chilifrukt, koriander, sallad
Tillagning:
-
Börja med att röra samman tomatsåsen i en skål (kryddmix, tomatpuré, vatten). När den är klar, häll över hälften av röran i en annan skål. (Den ska användas vid två olika tillfällen). Ställ båda skålarna åt sidan.
-
Häll av och släng spadet från majsen, häll ner majskornen i en egen, större skål. Rör ner crème fraiche och riven ost, smaka av med salt och peppar. Ställ ost- och majsröran åt sidan.
-
Skär 1300 g hönsbröstfilé sous vide i bitar. Sätt på ugnen på 200°C.
-
Fyll tortillabröden enligt följande: lägg ett tortillabröd framför dig och bred på en knapp matsked tomatsås över hela brödet från en av de två skålarna med tomatsås. Lägg en handfull hönsbröstfilétärningar i en lodrät sträng i mitten på tortillabrödet, skeda över ca en matsked ost- och majsröra ovanpå tärningarna. Vik ner ena ändan av tortillan och rulla ihop enchiladan. Lägg med skarven nedåt i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
-
Ta fram den andra skålen med tomatsås och bred såsen över enchiladasrullarna med hjälp av en slickepott. Strö över 3-4 dl riven ost och gratinera i ugnen ca 20 min tills osten har fått en fin färg.