Hönsbröstfilé i italiensk balsamsås
Ingredienser
- 0.8 st Vitlöksklyftor, pressade
- 2 dl Crème fraiche
- 2 dl Grädde
- 0.4 dl Kycklingfond
- 0.3 dl Balsamvinäger
- 0.1 tsk Svartpeppar, mald
- 480 g Hönsbröstfilé sous vide
- 1.2 msk Maizena
- 160 g Körsbärstomater
- 0.4 kruka Basilika, eller mer
- 520 g Potatis
- Olivolja och salt till ugnsrostning av potatis
Tillagning:
-
Börja med potatisen och sätt ugnen på 200°C. Skär potatisen i klyftor och lägg på 1-2 plåtar med bakplåtspapper. Salta och ringla över lite olivolja. Ugnsrosta i mitten av ugnen i ca 30 min, rör om då och då.
-
Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olja eller smör i en större kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, kycklingfond, balsamvinäger och svartpeppar.
-
Skär hönsbröstfilén i ganska små bitar och tillsätt dem i såsen. Låt småputtra tills köttet blivit genomvarmt. Tillsätt Maizena till såsen vid behov.
-
Halvera tomaterna och plocka bladen från basilikaplantorna. Toppa varje portion hönsbröstfilé i italiensk sås med ca 5-6 st tomathalvor och några basilikablad. Servera med ugnsrostade potatisklyftor.