Recept

Hönsbröstfilé i italiensk balsamsås

0
(0)
Hönsbröstfilé i en gräddig italiensk sås med vitlök och balsamvinäger som serveras med färska tomater, basilika samt krispiga ugnsrostade potatisklyftor.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 0.8 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 dl Grädde
  • 0.4 dl Kycklingfond
  • 0.3 dl Balsamvinäger
  • 0.1 tsk Svartpeppar, mald
  • 480 g Hönsbröstfilé sous vide
  • 1.2 msk Maizena
  • 160 g Körsbärstomater
  • 0.4 kruka Basilika, eller mer
  • 520 g Potatis
  • Olivolja och salt till ugnsrostning av potatis

Tillagning:

  1. Börja med potatisen och sätt ugnen på 200°C. Skär potatisen i klyftor och lägg på 1-2 plåtar med bakplåtspapper. Salta och ringla över lite olivolja. Ugnsrosta i mitten av ugnen i ca 30 min, rör om då och då.

  2. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olja eller smör i en större kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, kycklingfond, balsamvinäger och svartpeppar.

  3. Skär hönsbröstfilén i ganska små bitar och tillsätt dem i såsen. Låt småputtra tills köttet blivit genomvarmt. Tillsätt Maizena till såsen vid behov.

  4. Halvera tomaterna och plocka bladen från basilikaplantorna. Toppa varje portion hönsbröstfilé i italiensk sås med ca 5-6 st tomathalvor och några basilikablad. Servera med ugnsrostade potatisklyftor.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!