Recept

Hönsgryta med indiska smaker

0
(0)
Riktigt genuina indiska smaker som går hem hos både barn och vuxna. Servera grytan med ris och naanbröd.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 2 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 0.8 msk Färsk ingefära, finriven
  • 0.8 tsk Kummin
  • 0.8 tsk Garam masala
  • 0.8 tsk Gurkmeja
  • 0.4 tsk Salt
  • 0.4 krm Cayennepeppar
  • 0.8 st Gul lök, hackade
  • 20 g Smör
  • 1.2 dl Tomatpuré
  • 0.8 dl Vatten
  • 2 dl Krämig kokosmjölk
  • 480 g Hönsbröstfilé sous vide
  • 4 Port Ris
  • Naanbröd

Tillagning:

  1. Börja med kryddpastan: blanda ihop vitlök, ingefära, kummin, garam masala, gurkmeja, salt och cayennepeppar. Ställ åt sidan.

  2. Hacka löken och bryn den i smöret. Tillsätt efter ett par minuter kryddpastan och peta runt kryddpastan i löken och smöret så att den finfördelar sig. Bryn i en till två minuter ytterligare under omrörning.

  3. Rör ner tomatpurén och låt det få fräsa med kryddorna och löken i ca 1 min. Tillsätt sedan vatten och kokosmjölk.

  4. Skär hönsbröstfilén i bitar av önskad storlek och lägg i såsen. Låt allting puttra samman tills köttet är genomvarmt.

  5. Servera med ris och naanbröd.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!