Recept

Kycklingdelar med ris och krämig ratatouille

5
(2)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 2 kg Grillade kycklingdelar
  • 80 g Lök gul
  • 160 g Morot
  • 1 g Vitlök
  • 80 g Paprika gul
  • 80 g Paprika röd
  • 120 g Zucchini
  • 120 g Krossade tomater konserv
  • 40 g Chilisås tomat
  • 1.2 dl Vispgrädde, 40% fett
  • 8 cl Ostcreme
  • Örtagårdsbuljong
  • 0.6 l Kranvatten
  • 12 g Majsstärkelse
  • 0.2 g Lagerblad
  • 6 g Salt
  • 0.2 g Svartpeppar grovmald
  • 0.2 g Salvia torkad
  • 0.2 g Timjan

Tillagning:

  1. Fräs grönsakerna, tillsätt krossade tomater, kryddor, örtagårdsbuljong, chilisås, grädde och ostkräm. Red av och smaka av.

  2. Kycklingdelarna är färdiggrillade och kan serveras både kalla och varma. Frysta kycklingdelar värms i ugn ca. 200 grader i ca. 25 minuter eller i mikrovågsugn ca 5 minuter beroende på effekt.

  3. Serveras med ris.

Näringsvärden

  • Energi: 3168
  • Fett: 145
  • Kolhydrater: 370
  • Protein: 66

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

24942 Kycklingdelar, Grillade, Grill

Läs mer