Recept
Ragu på kycklinglår med äpple, senap och dragon
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 400 g Kycklinglårfilé, strimlad
- 1.5 st Gula lökar, skalade och grovhackade
- 160 g Rotselleri, skalad och tärnad 2x2 cm
- 160 g Äpple, grova tärningar (gärna Ingrid-Marie)
- 8 cl Äpplejuicekoncentrat
- 2.4 dl Standard mjölk
- 1.6 dl Vispgrädde
- 4 cl Dijonsenap
- 4 cl Färsk dragon, fint skuren
- 20 g Smör
- 1 msk Rapsolja
- Salt och peppar
- Majsstärkelse
Tillagning:
-
Bryn kycklingen i smör och rapsolja tills den får fin färg.
-
Tillsätt lök och rotselleri. Bryn ytterligare 4 min.
-
Häll på äpplejuicekoncentratet och låt det koka in i ca 3 min.
-
Tillsätt mjölken och grädden och koka sakta i 10 min.
-
Tillsätt dragon, äpple och dijonsenap och koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar och red av med majsstärkelse till önskad konsistens.
-
Servera med ris eller bulgur.