Recept

Ragu på kycklinglår med äpple, senap och dragon

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 400 g Kycklinglårfilé utan skinn
  • 1.5 st Gula lökar - skalade och grovhackade
  • 160 g Rotselleri - skalad och tärnad i 2*2cm tärningar
  • 160 g Äpple - skuret i grova tärningar - gärna Ingrid-Marie
  • 8 cl Äpplejuicekoncentrat
  • 2.4 dl Standard mjölk
  • 1.6 dl Vispgrädde
  • 4 cl Dijonsenap
  • 4 cl Färsk dragon - fint skuren
  • 20 g Smör
  • 1 msk Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Majsstärkelse

Tillagning:

  1. Bryn kycklingen i smör och rapsolja tills den får fin färg. Tillsätt lök och rotselleri. Bryn ytterligare i 4 minuter. Häll på äpplejuicekoncentratet och låt det koka in i cirka 3 minuter.

  2. Tillsätt mjölken och grädden och koka sakta i 10 minuter. Tillsätt dragon, äpple och dijonsenap och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och red av med majsstärkelse till önskad konsistens.

  3. Servera med ris eller bulgur.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

1253 Kycklinglårfilé utan skinn

Läs mer