Recept
Spenatrisotto med prästost serveras med stekt kycklinglårfilé
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 0.2 dl Matolja
- 800 g Kycklinglårfilé utan skinn
- 4 Port. Ris
- 80 g Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 dl Vitt vin
- 3.2 dl Vatten
- 8 g Hönsfond
- 60 g Prästost, riven
- 80 g Spenat
- Citronsaft
Tillagning:
-
Stek kycklinglårfilén i panna i olja med lite vitlök och timjan. Salta och peppra, avsluta med lite pressad citron.
-
Fräs riset och hackad lök i en kastrull. Tillsätt vin, vatten och fond och koka upp. Låt koka under lock på svag värme ca 20 min.
-
Mot slutet gå i med riven prästost och spenat. Salta och peppra.