frågor & svar om

guldfågeln & svensk kyckling

1. Är kyckling från Guldfågeln svensk?
Svar: Kyckling från Guldfågeln är garanterat svensk. Den är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige.

2. Hur ser jag att kycklingen är svensk på förpackningen?
Svar: Kycklingen är märkt med Svensk Fågels märke som ser ut så här:

3. Vem håller koll på uppfödarna?
Svar: Guldfågelns uppfödare är särskilt utvalda av Guldfågeln. Alla våra uppfödare uppfyller alla krav i branschorganisationen Svensk Fågels djuromsorgsprogram och kontrolleras.

4. Blir inte transporterna långa för kycklingarna?
Svar: Guldfågelns uppfödare finns på utvalda gårdar i södra Sverige så då blir inte transporterna till slakterierna så långa.

5. Kontrollerar Guldfågeln sin anläggning? Och hur ofta?
Svar: Guldfågeln är BRC– certifierade. Det innebär att vi arbetar enligt deras kvalitets- och säkerhetssystemet. Detta ledningssystem innebär att vi har rutiner för att säkerställa att vi levererar kvalitativa och säkra produkter.

6. Hur lever kycklingen hos uppfödarna?
Svar: Guldfågelns kycklingar går fritt i stallar på golv som strös med kutterspån. De har fri tillgång till foder och friskt vatten.

7. Har Guldfågeln långsamtväxande kycklingar?
Svar: Ja, Guldfågeln långsamtväxande Solbackakyckling kläcks och föds upp på utvalda sydsvenska gårdar. Där har de en stimulerande stallmiljö med halmbalar och stenar att picka på.

8. Innehåller kycklingens foder fiskmjöl?
Svar: Nej! Sedan många år tillbaka så är fiskmjöl borttaget från kycklingens foder.

9. Kan man mikra Guldfågelns frysta ätklara kycklingprodukter i påsen som produkten ligger i?
Svar: Nej, det är inget vi rekommenderar. Lägg produkten i en skål eller tallrik om du väljer att tillaga produkten i mikrovågsugnen.