Grillade kycklingben med honungsrostade rotfrukter och persiljegremolata

Grillade kycklingben med honungsrostade rotfrukter och persiljegremolata

4 pers

Ingredienser

900 g marinerade kycklingben, eller färdiggrillade chicken drumsticks
4 persiljerötter
4 morötter
400 g potatis
100 g kruspersilja plockad
1 vitlöksklyfta, fint hackad
1 lite röd chili, fint hackad
1 citron, rivet skal och saft
1 ask krasse
2 msk honung
2 dl olivolja
Salt och peppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Tänd grillen och låt den bli varm (eller värm ugnen och tillaga enligt anvisningar på förpackningen). Börja med gremolatan. Hacka persiljan fint och blanda med 3/4 delar av olivoljan, citron, vitlök och chili. Skala rotfrukterna och potatisen och skär dem i jämnstora bitar, vänd dem i resten av olivoljan och honung, salta och peppra, rosta i ugnen på 170 grader i ca 30 minuter. Pressa in lite av gremolatan under skinnet på varje kycklingben, grilla benen på grillen tills de är helt färdiga, salta med grovt salt. Servera kycklingen med rotfrukter, gremolata och krasse.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök