Recept

Kålpudding på kycklingfärs

5
(1)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 400 g Kycklingfärs
  • 8 cl Kranvatten
  • 30 g Ris rundkornigt
  • 8 g Ljus sirap
  • 400 g Vitkål
  • 4 cl Kycklingbuljong
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 160°C.

  2. Koka riset.

  3. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.

  4. Blanda färs med vatten, buljong, riset, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 160°C.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

1316 Kycklingfärs 900 g, kyld

Läs mer