Recept

Ölbrässerad kycklingklubba med rosmarin och fänkål

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingklubbor
  • 1 st Flaskor ljus öl
  • 3.2 dl Kycklingbuljong
  • 1 st Kvistar rosmarin
  • 1 st Gula lökar, grovt delade
  • 1 st Morötter, grovt delade
  • 1 st Vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 0.5 st Fänkål, grovt hackad
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Fänkålsfrön, rostade och grovt krossade
  • Salt och peppar
  • Majsstärkelse

Tillagning:

  1. Salta och peppra klubborna på både sidorna. Bryn i smör tills kycklingen är gyllene.

  2. Lägg över klubborna i en stor vid kastrull. Slå på öl och kycklingbuljongen. Tillsätt grönsakerna, rosmarinen och koka långsamt under lock tills köttet faller från benen. Detta tar ca 1 timme.

  3. Lyft ur klubborna och håll varma. Reducera buljongen till 2/3 återstår.

  4. Red lätt med majsstärkelse och krydda såsen med salt och peppar. Sila såsen över kycklingklubborna och servera med exempelvis rostade rotfrukter och rårörda lingon.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

1013 Majskycklingklubba Utan Ryggben

Läs mer