Recept

Terrine på majskycklingklubba med dill, citron och sticklök

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingklubba utan ryggben
  • 3.2 dl God kycklingbuljong
  • 32 g Dill - plockad och grovskuren
  • 1.5 st Citroner - saft och finrivet skal
  • 5 st Sticklökar - fint strimlade
  • 4 g Agar agar
  • Salt
  • Peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Krydda kycklingklubborna med salt och peppar. Baka i ugnen till köttet lätt lossnar ifrån benet, detta tar cirka 1 timme.

  2. Låt kycklingen svalna något och plocka köttet ifrån benen. Koka upp kycklingbuljongen och tillsätt det plockade kycklingköttet, dillen, citronen samt sticklöken. Smaka upp med salt och peppar. Tillsätt agar agar och koka under omrörning i 30 sekunder.

  3. Häll upp i plastad form och pressa lätt. Låt terrinen mogna i kyl minst 24 timmar.

  4. Skär i lämpliga bitar och servera som en vacker förrätt med en god sallad på syrad kål och en härlig örtmajonnäs.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

2115 Majskycklingklubba utan ryggben

Läs mer