Recept

Vietnamesisk kycklinglårfilé med ris

0
(0)
Underbara vietnamesiska smaker i en lättlagad rätt med inspiration från Restaurang East i Stockholm.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 0.6 kg Kycklinglårfilé utan skinn
  • 60 g Fisksås
  • 0.6 dl Matolja
  • 0.6 dl Socker
  • 0.6 kg Råa grönsaker, sockerärtor, paprika, groddar, morötter, purjolök
  • 40 g Thaibasilika och/eller koriander
  • 240 g Jasminris
  • 1.5 st Citrongräs

Tillagning:

  1. Dela och banka på citrongräset så att alla smaker utvecklas. Blanda citrongräs, fisksås, olja och socker till en marinad. Lägg strimlad lårfilé på bleck och häll marinaden över. Låt stå i minst 2 timmar, gärna över natten.

  2. Stek kycklingen lätt i stekbord så att den blir karamelliserad. Låt den steka färdigt i ugnen.

  3. Koka riset enligt anvisning.

  4. Skölj och riv eller skär grönsakerna i mindre bitar och servera tillsammans med ris och kyckling. Garnera med thaibasilika eller koriander.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

2101 Kycklinglårfilé utan skinn

Läs mer