Art nr: 3100

Innehåll:

Hel kyckling (100%)

Ursprungsland:

Sverige

Tillagning:

Tillaga hela kycklingen i ugn ca 175°C i ca 60 min. Kycklingen är klar när köttet lätt lossnar från benen, kärntemperaturen är 82°C och köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Var noga med hygienen, diska redskap och skärbräda och tvätta händerna före och efter hantering.

Hållbarhet & förvaring:

Hållbarhet: 10 dagar.
Förvaring: Förvaras vid högst +4°C

Näringsvärde per 100g:

  • energi 750 kJ / 180 kcal
  • fett 12 g
  • - varav mättat fett 4 g
  • kolhydrat <0.5 g
  • - varav sockerarter <0.5 g
  • protein 18 g
  • salt 0.2 g
Recept med

Solbacka hel kyckling

Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis

90min
4.6
(5)

Solbackakyckling

120min
3.7
(158)