solbacka kyckling

sveriges nya kyckling

Svensk långsamtväxande kyckling från ett fåtal sydsvenska gårdar. Den föds upp enligt principer som ligger helt i linje med företagets och ägarfamiljens värderingar om hållbart tänkande.
FAKTA OM

Solbacka kyckling

En Solbacka kyckling äter 100 % sojafritt foder vilket är positivt ur klimatsynpunkt. Den har gott om utrymme och har en stimulerande stallmiljö med luzern- eller halmbalar att klättra på och stenar att picka på. En kyckling som växer längre får ett mer moget och smakrikt kött med mer köttstruktur. Kycklingfiléerna är handstyckade.

Inspireras

Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis

90min
4.6
(5)

Solbackakyckling

120min
3.7
(158)

Kycklingsallad med krämig saffran- och apelsindressing, fänkål, mynta och basilika

60min
4.4
(10)

Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad

40min
4.1
(54)

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs

40min
3.8
(9)