Recept

Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs

3.8
(9)
När man kokar kycklingbenen blir inte bara köttet mört utan benen släpper ifrån sig härliga smaker till grytan. Som i denna smakrika gröna curry där smak-grunden är grön currypasta. Gör egen eller köp färdig och anpassa mängden efter hur stark du önskar curryn.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 850 g Solbacka kycklingben
  • 2 msk Neutral olja
  • 40 g Färsk ingefära, skalad
  • 2 st Vitlöksklyfta
  • 6 st Cocktailtomater
  • 2 st Bananschalottenlök
  • 3 st Stjälkar citrongräs
  • 2 msk Grön thai curry pasta (mer om du vill ha starkare)
  • 0.5 dl Fisksås
  • 2 burkar Kokosmjölk
  • 1 tsk Strösocker
  • 5 dl Utspädd kycklingbuljong (fond, tärning eller koka egen)
  • 1 st Röd mild chili
  • 100 g Sockerärtor
  • 4 st Stjälkar salladslök
  • 100 g Haricots vertes, kokta (al dente)
  • 1 kruka Koriander
  • 0.5 st Lime, saften
  • 2 tsk Sesamolja
  • 2 msk Japansk soja
  • Kokt jasminris

Tillagning:

  1. Hacka vitlök, schalottenlök och ingefära fint. Dunka till citrongräsen med skaftet på en kniv, det hjälper smakerna att frigöras. Strimla dem fint. Dela tomaterna på mitten.

  2. Hetta upp en stor gryta med olja och fräs lök, vitlök, ingefära och citrongräs i ett par min under omrörning. Tillsätt currypasta och tomater och fortsätt fräsa under omrörning ett par min.

  3. Tillsätt fisksås, socker, kokosmjölk och buljong och lägg ner kycklingbenen. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 25 min, rör om då och då under tiden. Smaka av med salt och tillsätt strimlad, urkärnad chili.

  4. Strimla sockerärtor och salladslök fint. Hacka koriandern och blanda allt med haricot verts samt en dressing på limesaft, sesamolja och japansk soja. Servera salladen till curryn och nykokt jasminris.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 9

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Solbacka kycklingben

Läs mer

Liknande recept

Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni

90min
4.2
(5)

Toscanska Kycklingrullader

30min
4
(18)

Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar

30min
4.2
(18)

Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

30min
4.2
(5)

Kycklingklassiker

4.6
(10)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
5
(10)

Gryta med majskyckling­lårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost

45min
4
(11)

Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad

0
(0)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

60min
4.2
(5)