4stPlommontomater, skållade, skalade, skurna i tärningar om 1x1 cm.
2stRöda paprikor, tärningar 1x1cm
1stGul lök, grovt hackad
4stVitlöksklyftor, hackade
4dlPasserade tomater
2mskHonung
1stRöd chili
1mskRökt paprikapulver
2tskSpiskummin
3dlHönsbuljong
1stLagerblad
200gFetaost, smulad
1krukaFärsk oregano
8stKulpotatisar, delade i skivor
Svartpeppar och salt
Tillagning:
1
Fräs kyckling, lök, vitlök, paprika, spiskummin, rökt paprika och chili i olivolja tills grönsakerna är glansiga.
2
Tillsätt tärnade, färska tomater, passerade tomater, honung och potatis samt hönsbuljong och lagerblad. Låt sjuda 30-40 min, fyll på med vatten om vätskan dunstar.
3
När potatisen är mjuk, låt grytan koka ihop något för djup och fyllig smak. Smaka av med salt och peppar.
4
Strö över fetaost och oregano.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 11
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!