
Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost
4 pers
Ingredienser
8 st Majskycklinglårfiléer, delade i 4 bitar
4 st Plommontomater, skållade, skalade, skurna i tärningar om 1x1 cm
2 st Röda paprikor, i tärningar om 1x1 cm
1 st Gul lök, grovt hackad
4 st Vitlöksklyftor, hackade
4 dl Passerade tomater
2 msk Honung
1 st Röd chili
1 msk Rökt paprikapulver
2 tsk Spiskummin
3 dl Hönsbuljong
1 st Lagerblad
200 g Smulad fetaost
1 st Kruka färsk oregano
8 st Kulpotatisar, delade i skivor
Svartpeppar, nymalen
Salt
Gör så här
Fräs kyckling, lök, vitlök, paprika, spiskummin, rökt paprika och chili i olivolja tills grönsakerna är glansiga.
Tillsätt tärnade, färska tomater, passerade tomater, honung och potatis samt hönsbuljong och lagerblad. Låt sjuda 30-40 min, fyll på med vatten om vätskan dunstar.
När potatisen är mjuk, låt grytan koka ihop något för djup och fyllig smak. Smaka av med salt och peppar.
Strö över fetaost och oregano.