Recept

Gryta med majskyckling­lårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost

4
(11)
Underbar gryta med mycket smak och perfekt att bjuda på när det vankas många gäster.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 8 st Majskycklinglårfiléer, delade i 4 bitar
  • 4 st Plommontomater, skållade, skalade, skurna i tärningar om 1x1 cm.
  • 2 st Röda paprikor, tärningar 1x1cm
  • 1 st Gul lök, grovt hackad
  • 4 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 4 dl Passerade tomater
  • 2 msk Honung
  • 1 st Röd chili
  • 1 msk Rökt paprikapulver
  • 2 tsk Spiskummin
  • 3 dl Hönsbuljong
  • 1 st Lagerblad
  • 200 g Fetaost, smulad
  • 1 kruka Färsk oregano
  • 8 st Kulpotatisar, delade i skivor
  • Svartpeppar och salt

Tillagning:

  1. Fräs kyckling, lök, vitlök, paprika, spiskummin, rökt paprika och chili i olivolja tills grönsakerna är glansiga.

  2. Tillsätt tärnade, färska tomater, passerade tomater, honung och potatis samt hönsbuljong och lagerblad. Låt sjuda 30-40 min, fyll på med vatten om vätskan dunstar.

  3. När potatisen är mjuk, låt grytan koka ihop något för djup och fyllig smak. Smaka av med salt och peppar.

  4. Strö över fetaost och oregano.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 11

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­lårfilé 8-pack

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Taco på stekt majskycklinglårfilé

35min
4
(4)

Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp

40min
4
(20)

Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs

40min
3.9
(10)

Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg

30min
3.6
(27)

Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri

25min
3.7
(58)

Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål

25min
3.3
(8)

Majskyckling­lårfilé med pasta

20min
4
(4)

Majskyckling­lårfilé i panna

20min
4
(44)

Kycklingklassiker

4.6
(10)