Recept

Gryta med majskyckling­lårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost

3
(1)
Underbar gryta signerad Tommy Myllymäki. Mycket smak och perfekt att bjuda på när det vankas många gäster.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 8 st Majskycklinglårfiléer, delade i 4 bitar
  • 4 st Plommontomater, skållade, skalade, skurna i tärningar om 1x1 cm.
  • 2 st Röda paprikor, tärningar 1x1cm
  • 1 st Gul lök, grovt hackad
  • 4 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 4 dl Passerade tomater
  • 2 msk Honung
  • 1 st Röd chili
  • 1 msk Rökt paprikapulver
  • 2 tsk Spiskummin
  • 3 dl Hönsbuljong
  • 1 st Lagerblad
  • 200 g Fetaost, smulad
  • 1 kruka Färsk oregano
  • 8 st Kulpotatisar, delade i skivor
  • Svartpeppar och salt

Tillagning:

  1. Fräs kyckling, lök, vitlök, paprika, spiskummin, rökt paprika och chili i olivolja tills grönsakerna är glansiga.

  2. Tillsätt tärnade, färska tomater, passerade tomater, honung och potatis samt hönsbuljong och lagerblad. Låt sjuda 30-40 min, fyll på med vatten om vätskan dunstar.

  3. När potatisen är mjuk, låt grytan koka ihop något för djup och fyllig smak. Smaka av med salt och peppar.

  4. Strö över fetaost och oregano.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­lårfilé 8-pack

Läs mer

Liknande recept

Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri

25min
3.2
(18)

Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål

25min
3.7
(3)

Majskyckling­lårfilé i panna

20min
4.6
(5)