Recept

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

4.8
(12)
Här blandar vi kål i alla dess former och serverar den till en helstekt majskyckling och en sojamajonnäs.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel majskyckling
  • 300 g Vitkål, fint strimlad
  • 100 g Blomkål i små buketter
  • 4 st Brysselkål, bara bladen
  • 50 g Rödkål, tunt skivad
  • 2 st Avokado, delade i mindre bitar
  • 1 kruka Basilika, gärna thaibasilika
  • 1 kruka Koriander
  • 1 st Röd chili, fint strimlad
  • 0.5 dl Fisksås
  • 0.5 dl Limejuice
  • 0.5 dl Vatten
  • 2 st Vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 tsk Socker
  • 2 tsk Risvinäger
  • Salt
  • Rapsolja
  • 2 dl Majonnäs
  • 2 msk Soja
  • 2 tsk Ingefära, finriven

Tillagning:

  1. Klipp upp kycklingen vid ryggen och fläk ut den, skär några snitt vid låren och gnid in kycklingen med salt och lite olja. Stek kycklingen i ugn på 175°C i ca 60 min eller tills innertemperaturen är 82°C.

  2. Blanda samman alla kålsorterna med basilikablad och koriander.

  3. Blanda chilin med fisksås, limejuice, vatten, vitlök, risvinäger och socker. Blanda dressingen med kål, avokado och örter och smaka ev. av med lite mer salt.

  4. Blanda majonnäs med soja och den rivna ingefäran till såsen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 12

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Hel Majskyckling ca 1300 g

Läs mer

Liknande recept