Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Ingredienser
- 1 st Hel majskyckling
- 300 g Vitkål, fint strimlad
- 100 g Blomkål i små buketter
- 4 st Brysselkål, bara bladen
- 50 g Rödkål, tunt skivad
- 2 st Avokado, delade i mindre bitar
- 1 kruka Basilika, gärna thaibasilika
- 1 kruka Koriander
- 1 st Röd chili, fint strimlad
- 0.5 dl Fisksås
- 0.5 dl Limejuice
- 0.5 dl Vatten
- 2 st Vitlöksklyftor, fint hackade
- 2 tsk Socker
- 2 tsk Risvinäger
- Salt
- Rapsolja
- 2 dl Majonnäs
- 2 msk Soja
- 2 tsk Ingefära, finriven
Tillagning:
-
Klipp upp kycklingen vid ryggen och fläk ut den, skär några snitt vid låren och gnid in kycklingen med salt och lite olja. Stek kycklingen i ugn på 175°C i ca 60 min eller tills innertemperaturen är 82°C.
-
Blanda samman alla kålsorterna med basilikablad och koriander.
-
Blanda chilin med fisksås, limejuice, vatten, vitlök, risvinäger och socker. Blanda dressingen med kål, avokado och örter och smaka ev. av med lite mer salt.
-
Blanda majonnäs med soja och den rivna ingefäran till såsen.