Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

4 pers

Här blandar vi kål i alla dess former och serverar den till en helstekt majskyckling och en sojamajonnäs.

Ingredienser

1 st Hel Majskyckling
300 g Vitkål, strimlad
100 g Blomkål i buketter
4 st Brysselkål, bara bladen
50 g Rödkål, strimlad
2 st Avokado, dela i mindre bitar
1 kruka Basilika (helst Thaibasilika)
1 kruka Koriander
1 st Röd chili, finstrimlad
0,5 dl Fisksås
0,5 dl Limejuice
0,5 dl Vatten
2 st Vitlöksklyftor (hackade)
2 tsk Socker
2 tsk Risvinäger
Salt
Rapsolja
Sås:
2 dl Majonnäs
2 msk Soja
2 tsk Ingefära, finriven

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Klipp upp kycklingen vid ryggen och fläk ut den, skär några snitt vid låren och gnid in kycklingen med salt och lite olja.
Stek kycklingen i ugn på 175°C i ca 60 min eller tills innertemperaturen är 82°C.
Blanda samman alla kålsorterna med basilikablad och koriander.
Blanda chilin med fisksås, limejuice, vatten, vitlök, risvinäger och socker.
Blanda dressingen med kål, avokado och örter och smaka ev. av med lite mer salt.
Blanda majonnäs med soja och den rivna ingefäran till såsen.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök