Recept
Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Här blandar vi kål i alla dess former och serverar den till en helstekt majskyckling och en sojamajonnäs.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 60min
Ingredienser
- 1 st Hel majskyckling
- 300 g Vitkål, fint strimlad
- 100 g Blomkål i små buketter
- 4 st Brysselkål, bara bladen
- 50 g Rödkål, tunt skivad
- 2 st Avokado, delade i mindre bitar
- 1 kruka Basilika, gärna thaibasilika
- 1 kruka Koriander
- 1 st Röd chili, fint strimlad
- 0.5 dl Fisksås
- 0.5 dl Limejuice
- 0.5 dl Vatten
- 2 st Vitlöksklyftor, fint hackade
- 2 tsk Socker
- 2 tsk Risvinäger
- Salt
- Rapsolja
- 2 dl Majonnäs
- 2 msk Soja
- 2 tsk Ingefära, finriven
Tillagning:
-
Klipp upp kycklingen vid ryggen och fläk ut den, skär några snitt vid låren och gnid in kycklingen med salt och lite olja. Stek kycklingen i ugn på 175°C i ca 60 min eller tills innertemperaturen är 82°C.
-
Blanda samman alla kålsorterna med basilikablad och koriander.
-
Blanda chilin med fisksås, limejuice, vatten, vitlök, risvinäger och socker. Blanda dressingen med kål, avokado och örter och smaka ev. av med lite mer salt.
-
Blanda majonnäs med soja och den rivna ingefäran till såsen.
Liknande recept
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Solbackakyckling
Solbackakyckling
Läs mer om Indonesisk kycklinggratäng
Indonesisk kycklinggratäng
Läs mer om Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Läs mer om Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar
Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad