Recept

Indonesisk kycklinggratäng

3.7
(40)
Väldigt god kycklinggratäng som är perfekt att förbereda. Antingen köper du en butiksgrillad kyckling eller så grillar du själv en hel kyckling i ugnen.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Grillkyckling
  • 1 st Röd paprika
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Mango chutney
  • 1 tsk Sambal oelek, vill du ha starkare öka mängden
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk Curry

Tillagning:

  1. Ta bort köttet från den grillade kycklingen och skär det i mindre bitar.

  2. Strimla paprika och blanda paprika och kyckling i en ugnsfast form.

  3. Vispa grädden till löst skum. Blanda i övriga ingredienser och häll blandningen över kycklingen och paprikan.

  4. Gratinera i ugn 225 grader i ca 20 min. Servera med jasminris och en god grönsallad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 40

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis

80min
4.3
(8)

Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni

90min
4.5
(4)

Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp

90min
5
(3)

Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis

90min
4.6
(5)

Solbackakyckling

120min
3.7
(158)

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata

30min
2
(1)

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
3
(7)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
5
(10)

Chicken à la Lergryta

90min
4
(21)