Recept

Flygande Jacob

4
(2)
En 80-tals klassiker som var och förblir omåttligt populär. Här har vi tillagat den med en hel kyckling. Tar lite längre men ack så gott!
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling
  • Vatten
  • Salt och peppar
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Chilisås
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 pkt Bacon
  • 2 st Bananer
  • Jordnötter

Tillagning:

  1. Dela kycklingen i 6-8 bitar och lägg dem i kokande vatten tillsammans med salt och peppar. Låt koka under lock i 20-30 min. Detta går att förbereda.

  2. Sätt ugnen på 225°C.

  3. Rör samman grädde, chilisås och tomatpuré.

  4. Knaperstek bacon och klipp det i små bitar.

  5. Tag upp kycklingbitarna och låt dem svalna av litet grann. Lossa köttet från benen. Lägg köttet i en ugnsfast form.

  6. Skiva bananerna över och bred gräddblandningen överst.

  7. Gratinera i ugn i ca 20 min.

  8. Innan serveringen strös bacon och jordnötter över. Ris och en fräsch sallad är gott att servera till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis

80min
4
(16)

Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni

90min
4.2
(5)

Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp

90min
5
(4)

Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis

90min
4.6
(5)

Solbackakyckling

120min
3.7
(158)

Indonesisk kycklinggratäng

45min
3.8
(42)

Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli

60min
3.4
(7)

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
3
(7)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
5
(10)

Chicken à la Lergryta

90min
3.9
(23)