Recept

Flygande Jacob

0
(0)
En 80-tals klassiker som var och förblir omåttligt populär. Här har vi tillagat den med en hel kyckling. Tar lite längre men ack så gott!
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling
  • Vatten
  • Salt och peppar
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Chilisås
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 pkt Bacon
  • 2 st Bananer
  • Jordnötter

Tillagning:

  1. Dela kycklingen i 6-8 bitar och lägg dem i kokande vatten tillsammans med salt och peppar. Låt koka under lock i 20-30 min. Detta går att förbereda.

  2. Sätt ugnen på 225°C.

  3. Rör samman grädde, chilisås och tomatpuré.

  4. Knaperstek bacon och klipp det i små bitar.

  5. Tag upp kycklingbitarna och låt dem svalna av litet grann. Lossa köttet från benen. Lägg köttet i en ugnsfast form.

  6. Skiva bananerna över och bred gräddblandningen överst.

  7. Gratinera i ugn i ca 20 min.

  8. Innan serveringen strös bacon och jordnötter över. Ris och en fräsch sallad är gott att servera till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
1
(1)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
0
(0)

Chicken à la Lergryta

90min
4
(3)